Simona Ionescu / Redactor Șef

Vacanță pentru octombrie. Meteorologii spun cum va fi vremea în perioada următoare

Vacanță pentru octombrie. Meteorologii spun cum va fi vremea în perioada următoare
Vara fierbinte și-a luat rămas bun de la români, iar toamna și-a intrat în drepturi. Potrivit meteorologilor, în perioada următoare, vremea schimbă foaia. Dar luna octombrie ne va răsfăța și cu zile călduroase.

Dacă în prima parte a lunii septembrie nu ne-am despărțit de tricouri, meteorologii spun că în partea a doua vremea ne va da de furcă. Vom scoate gecile din șifonier, pentru că vom avea parte de temperaturi mai scăzute în zonele sudice și vestice.

În regiunile extracarpatice regimul pluviometric va fi excedentar, iar cantitățile de apă acumulate mai mari în zona de nord-vest.

Ce ne așteaptă în intervalul 23.09.2024 – 30.09.2024

Spre finalul lunii, vom avea parte de câteva zile cu temperaturi mai ridicate, iar precipitații vor mai puține, apropiate de cele normale.

Temperaturile vor fi în limite normale în prima săptămână a lunii octombrie și vom sta bine și la capitolul precipitații. În cea mai mare parte a țării, regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval.

Vreme călduroasă în octombrie

Vremea schimbă foaie în perioada următoare!

Dacă aveți timp de vacanță, puteți să vă planificați ceva pentru luna octombrie, fiindcă temperaturile vor fi favorabile. În primele zile ale lunii, urmează încă un val de temperaturi mai scăzute, apoi vremea se va încălzi în intervalul 07.10.2024 – 14.10.2024.

În toată România precipitațiile vor fi apropiate de cele normale. După această perioadă, vremea se va răci la munte, apoi din nou în  toată țara.

„Inclusiv în Capitală vom avea sâmbătă o maximă de 23…24 de grade, dar minima va atinge doar 11…12 grade”

„Sâmbătă, 14 septembrie, vremea se va răci accentuat, în special în regiunile intracarpatice acolo unde vorbim de valori, la nivelul maximelor, de numai 12…13 grade, în timp ce doar în Dobrogea vom mai consemna 27 de grade. Inclusiv în Capitală vom avea azi o maximă de 23…24 de grade, dar minima va atinge doar 11…12 grade”, a explicat Elena Mateescu pentru Antena 3 CNN.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre