Simona Ionescu / Redactor Șef

Val de cutremure în Banat. Patru seisme în 12 ore

Val de cutremure în Banat. Patru seisme în 12 ore
S-a mișcat pământul în Banat. Aparatele au înregistrat patru seisme în doar 12 ore, în județul Mehedinți, o zonă mai puțin cunoscută ca seismică. Și în țările vecine, din Balcani, au fost cutremure.

Astăzi, 26 iunie, la ora 5.17, aparatele au înregistrat un seism de magnitudine 3 pe scara Richter în Banat, al patrulea în 12 ore. Cutremure au fost și în Grecia, Albania, Bosnia și Herțegovina.

Val de cutremure în Banat. Patru seisme în 12 ore

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) informează că un cutremur cu magnitudinea 3 grade pe Richter s-a produs vineri dimineața (26 iunie), la ora locală 5.17, în judeţul Mehedinţi, zona Banat. Seismul a fost la suprafață, la o adâncime de 4 km.

Un alt cutremur a avut loc joi, 25 iunie, la ora 20.36, tot în județul Mehedinți, cu magnitudinea de 2,9 pe scara Richter, iar la ora 20.30 a fost înregisrat în aceeași zonă un cutremur de 4,6 pe scara Richter.

Mai devreme, la ora 17.20, un seism cu magnitudinea 3,3 a avut loc în același județ. Toate au fost de suprafață, la o adâncime între 4 și 17 km adâncime.

Cutremure în Balcani

În această săptămână, au fost înregistrate mai multe cutremure în Balcani: în Grecia la granița cu Bulgaria și altul la granița cu Albania, Bosnia și Herțegovina, Albania. Seismele au fost mici, cu magnitudini între 2,8 și 3,4 și s-au produs la adâncimi mici.

În decursul lunii iunie, în România au fost înregistrate, în total, 24 de cutremure cu magnitudini între 2,1 şi 4,6 grade pe Richter.

Cel mai semnificativ seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, și a avut o magnitudine de 5,2. Cutremurul a fost resimțit şi la Bucureşti.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre