Simona Ionescu / Redactor Șef

Vară fierbinte pentru șoferi. Se dau amenzi grele dacă veți fi prinși astfel încălțați. Nu e glumă!

Vară fierbinte pentru șoferi. Se dau amenzi grele dacă veți fi prinși astfel încălțați. Nu e glumă!
Odată cu venirea verii, britanicii așteaptă concediul cu sufletul la gură, însă trebuie să aibă mare grijă cum se îmbracă la volan. La fel și turiștii români trebuie să știe legea din Anglia fiindcă pot fi amendați.

Nu de altceva, dar dacă vor fi prinși conducând în papuci, vor primi amenzi usturătoare.

Pe caniculă, tot mai mulți șoferi vor să se simtă bine și relaxați și aleg să conducă în papuci. Cine face această greșeală va suporta consecințele, pentru că legea în Marea Britanie s-a schimbat drastic, iar dacă sunt prinși de polițiști vor rămâne cu portofelul gol. Lucrurile se vor complica și mai rău în caz că șoferul care a condus în papuci a fost implicat și într-un accident rutier.

Potrivit informațiilor Potrivit Codului Rutier din Marea Britanie, șoferii sunt obligați să conducă încălțați cu încălțăminte care „nu împiedică folosirea comenzilor în mod corect”, anunță The Sun. În acest caz, amenda se poate fi de 100 de lire sterline, iar șoferul va mai primi și trei puncte de penalizare.

De ce nu e bine să conduceți în papuci

Și specialiștii din România sunt de acord cu faptul că un șofer trebuie să fie foarte atent cu ce se încalță atunci când conduce. Nu de altceva, dar încălțămintea poate afecta capacitatea șoferului de a conduce așa cum scrie la carte.

Nu conduceți în ciorapi sau papuci!

În plus, trebuie să fiți atenți și ce obiecte de îmbrăcăminte folosiți, pentru că nu trebuie să vă restricționeze mișcările. E foarte important să fiți atenți la condus, nu la cât de mult vă strâng pantalonii sau pantofii.

Atenție la poziția la volan

E foarte important ca atunci când plecați la drum să fiți odihniți, pentru că cele mai multe accidente se întâmplă din cauza oboselii la volan. Călătoriile cu mașina sunt frumoase, dar pot fi și incomode, de aceea trebuie să vă pregătiți nu doar mașina, ci și traseul.

Aveți grijă și la poziția de la volan, pentru că trebuie să fie una comodă, în așa fel încât să nu vă obosească. Chiar dacă nu sunteți mecanici, nu plecați la drum fără un set de chei, un patent și o șurubelniță. Niciodată nu se știe când veți avea nevoie de aceste obiecte.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre