Simona Ionescu / Redactor Șef

Vaticanul e în alertă. Decizie istorică, urmată de un eveniment pe 2 martie, menit să ajute oprirea războiului Rusia-Ucraina

Vaticanul e în alertă. Decizie istorică, urmată de un eveniment pe 2 martie, menit să ajute oprirea războiului Rusia-Ucraina
E pentru prima dată în istorie când un Papă a recurs la un asemenea gest. Suveranul Pontif a uimit omenirea.

Papa Francisc a dovedit pentru a nu știu câta oară ce suflet extraordinar are și cât de mult îi pasă de omenire. Ultimul său gest e fantastic.

Vaticanul e în alertă. Decizie istorică, urmată de un eveniment pe 2 martie, menit să ajute oprirea războiului Rusia-Ucraina

La scurt timp după ce Rusia a intrat peste Ucraina, Vaticanul a luat atitudine, iar Papa Francisc a uimit pe toată lumea. Acestuia nu i-a păsat de faptul că medicul i-a interzis să meargă la Florența și să prezideze riturile din Miercurea Cenușii. Îngrijorat de situația din Ucraina, Suveranul Pontif a făcut vineri o vizită la sediul Ambasadei Rusiei pe lângă Sfântul Scaun, condusă de ambasadorul Alexander Avdeev.

Sfântul Părinte a fost văzut când a coborât dintr-un automobil de culoare albă, în jurul orei 12, a intrat în ambasadă și a zăbovit în jur de o jumătate de oră. Vizita Papei Francisc a fost confirmată de Matteo Bruni, directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun.

Papa ne cheamă pe toți la post și rugăciune pe 2 martie

După declanșarea atacului din partea Moscovei asupra Ucrainei, ”încă mai este timp de bunăvoință și negociere, a spus și cardinalul secretar de stat Pietro Parolin. În acest context, Papa Francisc i-a chemat pe toți credincioșii ca pe 2 martie să se unească în post și rugăciune pentru încetarea războiului din Ucraina.

”Am o mare durere în inimă pentru înrăutățirea situației din estul Ucrainei. În pofida eforturilor diplomatice din ultimele săptămâni, încep să se deschidă scenarii din ce în ce mai alarmante. Asemenea mie, foarte mulți oameni din lumea întreagă sunt cuprinși de angoasă și îngrijorare. Încă o dată, pacea tuturor este amenințată de interesele câtorva.

Fac apel la cei care dețin responsabilități politice ca să-și facă un serios examen de conștiință înaintea lui Dumnezeu, care este Dumnezeul păcii, nu al războiului, Părintele tuturor, nu doar al unora, care ne vrea frați, nu dușmani. Rog părțile implicate să se abțină de la orice acțiune care ar putea să provoace și mai multă suferință populațiilor, destabilizând coexistența dintre Națiuni și discreditând dreptul internațional.

Acum aș vrea să fac apel către toți oamenii, către cei care cred și cei care nu cred. Isus ne-a învățat că la nesăbuirea diabolică a violenței se răspunde cu armele lui Dumnezeu, cu post și rugăciune. Îi invit pe toți să țină pe 2 martie, Miercurea Cenușii, o Zi de post pentru pace. La aceasta, îi încurajez în special pe cei care cred, pentru ca în ziua aceea să se dedice intens rugăciunii și postului. Regina Păcii să ferească omenirea de nebunia războiului!”, a declarat Suveranul Pontif.

Sursă foto: vaticannews

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre