Simona Ionescu / Redactor Șef

Vechi metode pentru a păstra verdețurile pe caniculă. Trucuri de la bunici

Vechi metode pentru a păstra verdețurile pe caniculă. Trucuri de la bunici
Hidratare așa cum scrie la carte și cât mai multe fructe și legume, recomandă specialiștii pentru a putea să treceți cum trebuie peste căldurile sufocante.

E vremea verdețurilor și trebuie să profitați cât mai mult de fructele și legumele verii pentru a asigura organismului vitaminele necesare. E foarte important însă să știți cum să le depozitați în frigider, pentru a le păstra proprietățile.

Alegeți ceapa verde cu frunze proaspete și bulbii albi

Nelipsită de pe mesele românilor, ceapa verde se păstrează cel mai bine în pungi de hârtie. E foarte important ca atunci când achiziționați ceapa verde să o alegeți pe cea cu bulbii albi și frunzele foarte proaspete. Înainte să o introduceți în frigider, ceapa verde se va pune în pungi de hârtie.

Nu spălați ridichile când le depozitați

Ridichile se țin la frigider fără frunze și fără să fie spălate

Atenție sporită și când cumpărați ridichi, nu le alegeți pe cele care nu sunt tari și au textura încrețită. Aruncați frunzele, nu le spălați, pune în pungi de hârtie sau caserole de plastic și introduceți la frigider. Spanacul și ștevia sunt printre preferatele românilor primăvara și vara.

Ștevia trebuie să aibă frunzele tinere și proaspete iar atunci când pregătiți mâncarea trebuie foarte bine curățată, să nu aibă nici o urmă de iarbă. Se va depozita în frigider, tot în pungi de hârtie. Spanacul se va înfășura în folie alimentară, care se va strânge bine să nu intre aerul, apoi se va pune în frigider.

Puneți roșiile la temperatura camerei

Cum se păstrează roșiile

În mod normal, roșiile, care provin din locuri calde, e bine să fie păstrate la temperatura camerei. Cum căldurile nu ne dau pace, le puteți pune în cutia de legume de la frigider, dar nu le atingeți de alte legume sau fructe. Înainte de a le consuma, după ce le scoateți din frigider, lăsați-le măcar o oră să ia temperatura camerei. Cel mai bine ar fi ca roșiile, mai ales dacă sunt coapte, să fie depozitate într-o pivniță. Vor rezista foarte bine câteva zile.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre