Simona Ionescu / Redactor Șef

Vedeta Anticorupție a Poliției Române a fost destituită de funcție. Motivul șochează

Vedeta Anticorupție a Poliției Române a fost destituită de funcție. Motivul șochează
Lovitură puternică încasată de Ministerul de Interne și Poliția Română. Șeful Direcției Generale Anticorupție (DGA), Cătălin Ioniță a fost eliberat din funcție.

Potrivit MAI, șeful Direcţiei Generale Anticorupţie a fost eliberat din funcţie, întrucât nu mai deţine autorizaţia de acces la informaţii clasificate din partea Oficiului Registrul Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, necesară exercitării funcţiei. El a primit aviz negativ de la ORNISS pentru prelungirea certificatului în baza căruia ar avea în continuare acces la informații clasificate.

Vă dați seama? Chestorul Ioniță nu mai prezintă garanții că poate intra în posesia unor informații secrete!

Foto: inquamphotos – octav ganea

În prezent, ofiţerul este pus la dispoziţia Ministerului Afacerilor Interne în vederea stabilirii altor atribuţii profesionale. Conducerea DGA este asigurată, conform atribuţiilor din fişa postului, de către adjuncţii acestei structuri, precizează MAI.

În septembrie 2019, DNA a clasat dosarul în care Ioniță era cercetat din anul 2018 pentru corupție, constatând că fapta nu există. În schimb, cercetarea sa pentru fals în declarații a fost declinată către Parchetul Curții de Apel București. El a fost urmărit penal pentru trafic de influență și fals în declarații pentru că ar fi pretins cedarea, cu titlu gratuit, a 4 hectare dintr-un teren de 18 hectare din Popești-Leordeni, ca să intervină pe lângă funcționari publici. Faptele, a căror culpă penală a fost între timp dezincriminată de DNA, ar fi fost produse pe când Ioniță era șef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din Poliția Sectorului 1 București.

În mandatul de ministru de Interne al lui Carmen Dan, Ioniță a mai fost demis din fruntea DGA. Premier era Mihai Tudose. Carmen Dan i-a imputat chestorului Cătălin Ioniță că a făcut din DGA o unitate de Parchet și a spus că ministerul nu are nevoie de încă o unitate a procurorilor ci de o structură de integritate și atât. A izbucnit un conflict în interiorul PSD, iar premierul Tudose a demisionat.

Ioniță a fost repus la conducerea DGA odată cu venirea la putere, în noiembrie 2019, a guvernului liberal, după ce guvernul PSD al Vioricăi Dăncilă a fost demis, pe 10 octombrie 2019, prin moțiune de cenzură.

În acest moment, Poliția Română și Ministerul de Interne se confruntă cu un alt mare scandal, care ține de întâlnirea, la ceas de noapte, dintre șefii Poliției cu membrii clanului Duduianu, înaintea de înmormântarea lui Emi Pian.

Râde internetul de ministrul Vela! Bașca polițiști și interlopi!

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre