Simona Ionescu / Redactor Șef

Vedeta toamnei: chec glazurat cu afine, fulgi de ovăz şi lămâie. E fantastică rețeta

Vedeta toamnei: chec glazurat cu afine, fulgi de ovăz şi lămâie. E fantastică rețeta
Gospodinele vor fi fericite să prepare o rețetă atât de gustoasă, iar invitații să savureze cel mai fin chec glazurat cu afine, fulgi de ovăz și lămâie. Rețeta se prepară imediat.

Pentru o seară frumoasă alături de prieteni și familie, încercați o minunată rețetă a toamnei: chec glazurat cu afine, fulgi de ovăz și lămâie. Rețeta va deveni preferata copiilor.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti desertul delicios, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 275 g făină, 125 g fulgi de ovăz, 2 ouă, 125 g zahăr, 1 praf de copt, 1 praf de sare, 125 g afine, 150 ml lapte, zeama de la o lămâie, 100 ml ulei. Pentru glazură vă sunt necesare 125 g zahăr pudră, 60 ml lapte și esență de vanilie

Mod de preparare

Chef cu afine, rețeta toamnei

Pentru început spălați bine afinele, lăsați la scurs și amestecați cu 25 făină, având grijă când le amestecați, să nu le zdrobiți. Amestecați bine făina cu praful de copt, sare, fulgi de ovăz, ouă și zahăr, apoi adăugați uleiul și laptele.

În final, adăugați și zeama de lămâie, amestecați încă odată și puneți și afinele. Tapetați tava și așezați compoziția. Puneți la cuptor pentru 55 de minute. Introduceți scobitoarea și dacă aceasta este uscată, checul este gata.

Lăsați să se răcească. Amestecați zahărul pudră cu lapte și esență de vanilie și când este ușor lichid produsul turnați totul peste chec. Va fi o minunăție de care vă veți îndrăgosti.

Beneficiile afinelor pentru sănătate

Mici sau puternice, afinele sunt adesea numite „superalimente”. Acestea pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale, la prevenirea bolilor de inimă, la îmbunătățirea memoriei, la recuperarea după efort și multe altele. Sunt sărace în calorii, dar bogate în nutrienți, fibre, vitamina C și vitamina K.

Afinele sunt totodată unul dintre cele mai importante alimente antioxidante, protejând organismul de radicalii liberi.

Se consideră că afinele au unul dintre cele mai ridicate niveluri de antioxidanți dintre toate fructele și legumele comune. Nu în ultimul rând, afinele reduc deteriorarea AND-ului, ceea ce ajută la protejarea împotriva îmbătrânirii și a cancerului.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri