Simona Ionescu / Redactor Șef

Vedete celebre care se luptă cu tulburarea bipolară. Jean Claude Van Damme are mare noroc cu soția

Vedete celebre care se luptă cu tulburarea bipolară. Jean Claude Van Damme are mare noroc cu soția
În spatele bărbatului dur în fața căruia nimeni nu are curajul să ridice privirea, Jean Claude van Damme e o persoană cu mari probleme. În anul 1997 a fost diagnosticat cu tulburare bipolară, iar cel mai mare sprijin îi este soția. Ce vedete mai suferă de această afecțiune.

În spatele oricărui bărbat puternic se află o femeie și mai puternică. Soția lui Jean Claude Van Damme încearcă zi de zi să facă față situației, chiar dacă uneori pare că o depășește. Dar partenera celebrului actor îi oferă dragostea și sprijinul său necondiționat, pentru ca vedeta, care suferă de tulburare bipolară să reușească să trăiască o viață normală.

Carrie Fisher și-a făcut public diagnosticul în anul 1990

Unul dintre cele mai faimoase exemple de celebritate cu tulburare bipolară este și actrița și scriitoarea britanică Carrie Fisher. Cunoscută pentru rolul Prințesei Leia din franciza „Star Wars”, a fost diagnosticată cu tulburare bipolară la începutul anilor 1980.

Ea și-a făcut public diagnosticul pentru prima dată la mijlocul anilor 1990 și a fost o susținătoare vocală a conștientizării sănătății mintale și a tratamentului pe tot parcursul carierei sale.

Demi Lovato militează pentru conștientizarea sănătății mintale

Se știe că muzica ajută la ameliorarea sănătății mintale, așa că nu e de mirare că unii muzicieni au experiența bolilor mintale. Demi Lovato, cântăreață și actriță americană, a fost, de asemenea, deschisă cu privire la luptele sale cu tulburarea bipolară.

A fost diagnosticată în 2011 și și-a folosit platforma pentru a milita pentru conștientizarea sănătății mintale și pentru a reduce stigmatizarea din jurul acestei afecțiuni.

Catherine Zeta-Jones vorbește public despre această boală

Frumoasa actriță Catherine Zeta-Jones a vorbit public despre diagnosticul de tulburare bipolară II în 2011. Ea a căutat tratament la un centru de sănătate mintală din Connecticut și, de atunci a început să vorbească public despre această afecțiune. La fel a procedat și Mariah Carey, care a primit diagnosticul în 2001 și a vorbit despre boala sa 18 ani mai târziu.  

Stephen Fry suferă de tulburare bipolară din 1990

Actorul, scriitorul și comediantul englez Stephen Fry a fost deschis cu privire la diagnosticul său de tulburare bipolară. Fry a fost diagnosticat cu tulburare bipolară în anii 1990 și de atunci a devenit un susținător proeminent al conștientizării sănătății mintale.

El a scris și a vorbit pe larg despre experiențele sale cu această afecțiune și i-a încurajat pe alții să caute ajutor dacă se confruntă cu probleme de sănătate mintală.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri