Simona Ionescu / Redactor Șef

Vela l-a văzut! Iar polițiștii l-au umflat pe Gongoi, după ce le-a amenințat ministrul

Vela l-a văzut! Iar polițiștii l-au umflat pe Gongoi, după ce le-a amenințat ministrul
După ce ministrul de Interne, Marcel Vela a fost amenințat de fiul Mamaei Omida pe Facebook, iar înregistrarea video a fost difuzată de televiziuni, Poliția Capitalei s-a autosesizat cu privire la săvârșirea infracțiunii de incitare la ură sau discriminare.

Nici măcar vrăjitoarea Rodica, fiica Mamei Omida și sora lui Viorel Motoi, zis Gongoi, nu i-a ghicit fratelui că va fi ridicat de polițiști și băgat la loc răcoros și cu gratii la geamuri.

Vineri, Gongoi, în vârstă de 69 de ani, a fost reținut de polițiști, iar conducerea Poliției Capitalei a comunicat că instituția s-a sesizat din oficiu.

„În data de 28.08.2020, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de incitare la ură sau discriminare, în urma unei postări pe o reţea de socializare.

În cuprinsul actului de sesizare din oficiu reiese că în data de 24. 08.2020, în spaţiul virtual a fost lansată o sesiune video „în timp real”, pe durata căreia, un bărbat utilizează în mod frecvent expresii şi opinii ce se pot constitui ca acte de incitare la discriminare la adresa unor categorii sociale şi profesionale, la adresa statutului şi instituţiilor sale, dar şi a poporului român.

Bărbatul de 69 de ani, identificat, a fost depistat şi condus la audieri.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de incitare la ură sau discriminare”, se spune în comunicatul Poliției.

În postarea video, Viorel Motoi zis Gongoi folosește cuvinte triviale la adresa ministrul Marcel Vela și vorbește despre polițiști care „se vând pe 200 de euro”. Mesajul era clar adresat ministrului de Interne căruia șeful staborului țigănesc din Ilfov i se adresează, în mod repetat, cu „Băi, Vela”.

„Deci dacă vrei despre departamentul ăsta al Poliţiei Capitalei, întrabă-mă pe mine, că îţi spun eu. Nişte **** care se vinde pe 200 de dolari. O să îţi dau un dosar din care reiese… băi, Vela… probe indubitabile (…) Băi treziţi-vă băi la realitate. Voi nu sunteţi de FBI. Sunteţi nişte **** miliţieni, bă! Ce antiterorism? Băi, câţi oameni cu bombe ai descoperit tu în România? Băi, Vela! Ce mari terorişti aţi descoperit, mă? (…) Păi tu, dacă se bate doi jegoşi, doi ţigani, un cioban şi un ţigan, tu îi ridici la rang de clan?”, a declarat Gongoi într-un clip.

Viorel Gongoi a șters ulterior clipul pe care-l postase, dar a revenit vineri, cu o altă filmare la fel de violentă. Motivul invocat de el pentru aceste postări nu este legat de moartea lui Pian ci de faptul că Poliția ar fi vinovată pentru arestarea unuia dintre băieții săi, care a decedat în penitenciar. Despre cine este acest Gongoi, Rețete și vedete a scris în urmă cu două zile în acest articol: Cine este Gongoi, romul care l-a amenințat pe ministrul Vela

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre