Simona Ionescu / Redactor Șef

Veste bună. Se dau bani pentru voucherele de vacanță pentru profesori și angajații din învățământ

Veste bună. Se dau bani pentru voucherele de vacanță pentru profesori și angajații din învățământ
Personalul din sistemul de educație va primi bani pentru voucherele de vacanță până la data de 31 mai, spune Inspectoratul Școlar Județean Buzău.

Până în anul 2026, potrivit unui ordin de ministru, profesorii și angajații din învățământ primesc anual vouchere de vacanță.

Conform regulamentului publicat în Monitorul Oficial, voucherele de vacanță se emit doar pe suport electronic. Data limită de plată este 31 mai 2023, iar valoarea unui voucher este de 1450 de lei. Din acești bani, angajații vor trebui să plătească un impozit pe venit de 10%, adică 145 de lei.

Care e perioada de valabilitate a voucherului de vacanță

„Voucherul de vacanță are perioadă de valabilitate de un an de la data alimentării suportului electronic, fără a se înțelege că aceasta este perioada de valabilitate a suportului. (…)

Se interzice beneficiarului utilizarea voucherelor de vacanță pentru achiziționarea altor servicii decât cele prevăzute la art. 23 din Normele metodologice privind acordarea voucherelor de vacanță, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 215/2009, cu modificările și completările ulterioare. Precum și comercializarea voucherelor de vacanță în schimbul unor sume de bani și/sau al altor bunuri și/sau servicii.”, se arată în lege.

Voucherele de vacanță, ajutor prețios pentru un sejur de vis

Cine beneficiază de aceste vouchere

Conform regulamentului de acordare a acestor vouchere pentru perioada 2023-2026, „beneficiază de acestea persoanele care au desfășurat efectiv activitate în anul pentru care se acordă, iar valoarea voucherelor de vacanță este proporțională cu perioada lucrată”. Anii trecuți, voucherele au fost acordate în iunie.

Nimeni nu a beneficiat de aceste beneficii în anul 2021, ca urmare a pandemiei de coronavirus. „Pentru personalul angajat cu contract individual de muncă, cu timp parțial, voucherele de vacanță de acordă proporțional cu durata timpului de muncă. Perioada de concediu medical se consideră timp efectiv lucrat și se ia în calcul pentru stabilirea de vouchere”, spune Inspectoratul Școlar Județean Buzău.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre