Simona Ionescu / Redactor Șef

Veste excelentă pentru elevi. Ce decizie a luat Guvernul

Veste excelentă pentru elevi. Ce decizie a luat Guvernul
Guvernul le dă o veste foarte bună atât elevilor cât și părinților acestora. Ce se întâmplă cu bursele elevilor pentru lunile septembrie și octombrie.

Vești foarte bune pentru elevi. Începând cu acest an școlar, Guvernul a decis ca bursele elevilor vor fi virate pe carduri în data de 20 a fiecărei luni.

Bursele se vor da de acum încolo pe data de 20 a fiecărei luni

Cât privește banii pentru bursele lunilor septembrie și octombrie, aceștia vor fi primiți pe data de 20 noiembrie. Până în acest moment, elevii primeau bursele pe data de 15 a fiecărei luni.

Dar Guvernul s-a gândit că modifice data, iar banii să fie acordați elevilor pe data de 20 a fiecărei luni. Guvernul a luat decizia după mai multe solicitări ale părinților, care au vorbit de nevoia de a avea un sistem mult mai bine structurat.

Alte noutăți

Elevii vor primi burse în fiecare zi de 20 a lunii

De asemenea, bursa de reziliență va fi acordată elevilor care vor avea medii de la 7 la 9.50. Acest lucru înseamnă că un procent de 30% dintre elevii unei clase pot beneficia de burse de merit și reziliență.

În cazul în care în clase în există mai mulți elevi cu medii de minim 9.50, lista beneficiarilor va fi extinsă. Vor beneficia de burse de reziliență și elevii din învățământul profesional și dual care au obținut premii I, II și III la etapele județene ale olimpiadelor școlare, care sunt recunoscute de Ministerul Educației.

Ce burse primesc elevii

Bursa de merit a elevilor se ridică la prețul de 450 de lei/lună, iar bursa de reziliență, socială sau tehnologică înseamnă 300 de lei/lună. 700 de lei pe lună vor primi mamele minore.

Bursa de excelență olimpică I este cuprinsă între 750-3000 de lei. Iar bursa de excelență olimpică II, în valoare de 700 de lei va fi acordată elevilor care obțin premiile I, II și III la olimpiadele școlare naționale organizate și finanțate de Ministerul Educației.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri