Simona Ionescu / Redactor Șef

Elevi de liceu arestați la Timișoara. Au chinuit un alt copil

Elevi de liceu arestați la Timișoara. Au chinuit un alt copil
Hărțuirea școlară a devenit un fenomen tot mai îngrijorător în România, afectând în mod special copiii. Campaniile de informare și prevenție sunt acum în desfășurare, iar un ghid recent publicat își propune să ajute victimele să știe cum să acționeze.

Poliția din Timișoara a arestat mai mulți adolescenți și a început o anchetă vizând opt elevi de liceu implicați în acte de violență grave. Aceștia studiază la Liceul „Grigore Moisil”, Colegiul Tehnic „Ion I.C. Brătianu” și Colegiul Național „Ana Aslan”, toate instituții școlare din Timișoara. Agresorii, două fete de 16 ani și șase băieți cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, sunt acuzați de lovire, lipsire de libertate în mod ilegal și tâlhărie calificată. Victima este un elev de 17 ani, care a fost chinuit în mod groaznic, într-o clădire dezafectată, lunile trecute.

Șase elevi de liceu arestați la Timișoara

Incidentul a avut loc în luna iunie, când cei șase băieți au ademenit victima într-un spațiu dezafectat din Timișoara, situat în apropierea Brico Depot. Acolo, tânărul a fost umilit și bătut, iar agresorii i-au furat banii și telefonul mobil.

Conform surselor noastre, fetele implicate nu au participat activ la agresiune, ci doar au asistat la umilirea și bătaia aplicată victimei. În consecință, ele sunt cercetate în stare de libertate. În schimb, băieții, elevi de liceu, care au fost direct implicați în actele de violență și tâlhărie, au fost reținuți pentru 24 de ore. Doi dintre aceștia sunt deja în arest la domiciliu, iar alții urmează să fie prezentați în fața magistraților pentru a se decide măsurile preventive adecvate.

Poliția a acționat în urma unui apel la 112

Pe 4 iunie 2024, poliția a fost alertată prin apel 112 cu privire la agresarea fizică a unui minor în apropierea bulevardului Antenei din Timișoara. Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au intervenit rapid, demarând verificări pentru a stabili circumstanțele atacului.

„După analiza dovezilor, s-a stabilit că, pe 4 iunie 2024, între orele 19:00 și 20:00, cei opt tineri au ademenit un băiat de 17 ani într-o clădire dezafectată, unde l-au supus unor tratamente degradante și l-au bătut. Profitând de teama creată, le-au furat telefonul și banii din portofel”, au declarat reprezentanții Poliției Timiș.

În urma investigațiilor, șase dintre cei bănuiți au fost reținuți pentru 24 de ore, iar pe 17 septembrie 2024, instanța a dispus ca doi dintre aceștia să fie plasați în arest la domiciliu. Ceilalți patru urmează să fie prezentați azi magistraților pentru a se lua măsuri preventive. Poliția continuă cercetările și în cazul celor două fete pentru a clarifica întregul context al activității infracționale.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri