Simona Ionescu / Redactor Șef

Veste extraordinară pentru șoferi. Vin bani mai mulți pentru păgubiții City Insurance și Euroins

Veste extraordinară pentru șoferi. Vin bani mai mulți pentru păgubiții City Insurance și Euroins
Cei peste un milion de clienți care au RCA cumpărate de la Euroins și City Insurance pot răsufla ușurați.

Începând cu 12 mai a intrat în vigoare o lege care modifică regulile de funcționare ale Fondului de Garantare a Asiguraților.

Se adună mai mulți bani și pentru păgubiții din falimentele Euroins și City Insurance și toți șoferii vor primi garanții în caz de accident cu RCA. Sunt primele două vești bune pentru șoferii din România.

Potrivit unei noi legi intrate în vigoare pe 12 mai, sucursalele societăților de asigurare din UE care vând în România pe baza pașaportului european sunt obligate să cotizeze la FGA pentru polițele vândute în țara noastră. Asta înseamnă că, în caz de faliment, clienții acestor sucursale vor beneficia de garanția FGA.

Despăgubiri de 500.000 lei/creanță

Conform legii în vigoare, toți creditorii de asigurări ai societăților care intră în faliment vor fi despăgubiți de RCA în limita a 500.000 lei/creanță.

Veste bună pentru șoferi. Vin banii!

Cei care vor beneficia de bani sunt în primul rând șoferii păgubiți în accidente auto provocate de clienți cu RCA la societățile falimentare. Dar și clienți ai societăților falimentare care vor să li se restituie partea din primă rămasă în vigoare.

FGA va avea mai mulți bani

De asemenea, Fondul de Garantare a Asiguraților va avea mai mulți bani pentru a despăgubi șoferii păgubiți în urma falimentelor City Insurance și Euroins, aceștia fiind în acest moment în vizorul FGA.

Acest lucru se va întâmpla pentru că asiguratorii vor plăti o contribuție specială către fond, care le va fi returnată atunci când disponibilitățile FGA vor permite. În acest moment, firmele de asigurări generale contribuie cu 4% din Primele Brute Subscrise, iar asigurătorii de viață cu 0,4% din PBS.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre