Simona Ionescu / Redactor Șef

Veste urâtă despre Mircea Lucescu. Nu mai poate amâna momentul. Îl așteaptă o cumpănă mare

Veste urâtă despre Mircea Lucescu. Nu mai poate amâna momentul. Îl așteaptă o cumpănă mare
Cu toate că a făcut un mare sacrificiu și a amânat momentul cât a putut, a început numărătoarea inversă pentru Mircea Lucescu. Pe selecționer îl așteaptă, în curând, o cumpănă mare.

Mircea Lucescu a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a amâna un moment important, însă acum acest lucru nu mai este posibil. Pe selecționer îl așteaptă o cumpănă mare în aproximativ o lună, care ține de propria sănătate. 

După ce România le va înfrunta în deplasare pe Cipru (12 octombrie) și Lituania (15 octombrie), în Liga Națiunilor, „Il Luce” va ajunge din nou la cuțit. În 2023, antrenorul a ajuns pe masa de operație din cauza coxartrozei, o boală degenerativă din cauza căreia a trebuit să se opereze la șoldul stâng. 

Mircea Lucescu și-a amânat operația la șoldul drept 

Operația la șoldul stâng a avut loc la Kiev anul trecut, iar selecționerul a fost mulțumit atunci de cum a decurs procedura, dar și recuperarea ulterioară. Lucescu plănuia inițial să se opereze și la șoldul drept la începutul acestei toamne. Însă preluarea postului de selecționer al naționalei l-a făcut să amâne intervenția chirurgicală.

Mircea Lucescu și-a amânat operația la șoldul drept cât a putut, însă va ajunge din nou la cuțit, în octombrie

„Cuvintele sunt de prisos, știu ce poate să facă, știu ce calități de lider are. Eu am vorbit cu dânsul, știu ce probleme de sănătate are, la șold, asta înseamnă sacrificiu, și-a amânat operația pe care o va face peste o lună”, a declarat Marius Șumudică, antrenorul Rapidului și fostul elev al lui Mircea Lucescu, la Digisport. 

Operația va avea loc tot la Kiev 

Intervenția chirurgicală la șoldul drept va avea loc tot la Kiev, conform sursei citate. Acest lucru demonstrează cât de încrezător este Mircea Lucescu în depășirea cumpenei care îl așteaptă, dar și curajul pe care îl are de a se opera într-o țară în plin război.  De altfel, procedura va fi una complicată și delicată. 

„Intervenția chirurgicală de la piciorul stâng al antrenorului Mircea Lucescu a avut succes. Decizia de a face o operație în Ucraina și nu în țările europene a fost luată chiar de antrenorul principal, după meciul cu Șahtior pentru a-și arăta sprijinul față de Ucraina și poporul ucrainean”, transmiteau cei de la Dinamo Kiev anul trecut, după operația de la șoldul stâng. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre