Simona Ionescu / Redactor Șef

Vești bune pentru românii aflați în dificultate. Pot primi o sumă mare de la stat. Ce condiții trebuie îndeplinite

Vești bune pentru românii aflați în dificultate. Pot primi o sumă mare de la stat. Ce condiții trebuie îndeplinite
Înainte să-și dea demisia, Gabriela Firea le-a dat o veste foarte bună românilor. Iată cum pot intra în posesia de 75.000 de lei.

Românii care au probleme din punct de vedere financiar, pot primi ajutor de la autorități. Condiția esențială este să aveți sub 40 de ani.

Ajutorul constă în credite cu dobânda plătită de Ministerul Familiei, bani care se pot folosi chiar și pentru a achiziționa mașini second hand, a anunțat Gabriela Firea, privind modificările programelor Student Invest și Family Start.

„Băncile vor acorda, din nou, creditele avantajoase garantate de stat și cu dobânda plătită de Ministerul Familiei”

„O veste extrem de așteptată de tineri! Au fost votate modificările pe care ni le-au cerut, la programele de creditare Family Start și Student Invest. În câteva săptămâni, băncile vor acorda, din nou, creditele avantajoase, garantate de stat și cu dobândă plătită de Ministerul Familiei.

Cine poate beneficia de acești bani

„În programul Student Invest am făcut următoarele modificări: creștem suma maximă care poate fi împrumutată până la 75.000 de lei, creștem vârsta solicitanților, care poate fi acum până la 40 de ani, nu doar 31 de ani.

Extindem categoriile persoanelor eligibile: studenții, masteranzii și doctoranzii pot folosi banii pentru achitarea unor tratamente medicale, iar cei care sunt părinți pot plăti pentru educația sau activitățile copiilor (aparatură și instrumente pentru a-și urma abilitățile vocaționale). Dobânda în acest program rămâne subvenționată 100% de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse.

Veste bună pentru români. Pot primi 75.000 de lei

Se pot împrumuta până la 150.000 de lei

Familiile la început de drum sau părintele care-și crește singur copilul, până în 45 de ani, vor putea împrumuta în programul Family Start până la 150.000 de lei, dublu față de anul trecut. Am ajustat și pragul de venituri pentru familii, până la maximum 6.000 de lei net pentru fiecare membru, respectiv 7.500 de lei net pentru familiile monoparentale.

Banii pot fi folosiți pentru a cumpăra mașini second hand, dotarea cu panouri fotovoltaice, electrocasnice noi

În cazul Family Start, banii împrumutați cu dobândă plătită 75% de Ministerul Familiei vor putea fi folosiți, printre altele, pentru: educația și activitățile extrașcolare ale copiilor, achiziția unor mașini second-hand de maximum 5 ani vechime sau autoturisme speciale pentru persoanele cu dizabilități.

Dar și achiziția, construcția sau renovarea unei locuințe, dotarea cu panouri fotovoltaice a unei case, electrocasnice noi etc. Am îmbunătățit astfel cele două programe de creditare, așa cum ne-au cerut tinerii și băncile partenere!”, a spus Gabriela Firea într-o postare pe Facebook.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre