Simona Ionescu / Redactor Șef

Viața intimă a președintelui Abraham Lincoln, dezvăluită într-un documentar. S-au stârnit valuri de critici

Viața intimă a președintelui Abraham Lincoln, dezvăluită într-un documentar. S-au stârnit valuri de critici
Un nou documentar ce urmează să aibă premiera în luna septembrie vorbește despre preferințele în „așternut” ale lui Abraham Lincoln. Afirmațiile despre sexualitatea celui de-al 16-lea președinte al Statelor Unite au stârnit un val de critici.

Despre viața intimă a lui Abraham Lincoln s-au spus multe de-a lungul anilor. Subiectul sexualității fostului președinte al Statelor Unite a fost mereu pretext de discuții, cu toate că părerile au fost mereu împărțite, iar sursele credibile nu au ajuns niciodată la vreo concluzie clară, dovedită istoric. 

Însă un nou documentar, ce va avea premiera în luna septembrie a acestui an, susține că Lincoln „a dormit în același pat cu mai mulți bărbați decât cu femei”. Afirmațiile despre viața sa intimă au stârnit critici în rândul internauților. 

Documentarul promite „fotografii și scrisori nemaivăzute până acum” 

Textul promoțional pentru noul documentar „Iubitor de bărbați: Istoria neștiută a lui Abraham Lincoln,” spune: „Povestit de cei mai importanți specialiști în istoria lui Lincoln și ilustrat cu fotografii și scrisori nemaivăzute până acum, filmul detaliază relațiile romantice ale lui Lincoln cu bărbați.”

Documentarul spune că explorează viața intimă a lui Abe Lincoln, prin fotografii nemaivăzute și scrisori de dragoste
Foto: PageSix

Filmul explorează „istoria fluidității sexuale umane și se concentrează pe diferențele profunde dintre moravurile sexuale ale secolului al XIX-lea și cele pe care le avem astăzi. Documentarul completează o piesă importantă lipsă din istoria americană și provoacă publicul să reflecte de ce avem o viziune atât de limitată asupra sexualității umane”, se spune în prezentare.

Problemele din căsnicia lui Lincoln au alimentat zvonurile privind sexualitatea

Regizat de Shaun Peterson, filmul explorează legăturile profunde ale lui Lincoln cu bărbați curajoși și chipeși și include interviuri cu istorici de la Harvard, Columbia, Brown, Wellesley și Rutgers.

„Lincoln probabil a dormit în același pat cu mai mulți bărbați decât cu femei”, spune unul dintre experți. 

Joshua Fry Speed (foto dreapta) a fost prieten ani buni cu Abraham Lincoln, ba chiar s-a speculat că au avut o relație romantică
Foto: GodBuddies

Desigur, aceasta nu este prima dată când se speculează că Lincoln era gay sau bisexual. Subiectul a fost explorat de decenii în articole de revistă, cărți și alte lucrări publicate. Luptele conjugale ale lui Abe cu Mary Todd sunt bine documentate. Mai mult decât atât, se spune că timp de 4 ani Lincoln a împărțit patul cu prietenul său, Joshua Fry Speed. 

Internauții critică dur documentarul 

Internauții de pe X au reacționat la trailer, așa cum era de așteptat. Nu toți privesc însă cu ochi buni ultimele dezvăluiri despre viața intimă a fostului președinte. Mai ales membrii și simpatizanții LGBTQ.

„Un nou documentar spune că Abraham Lincoln era gay și sugerează că avea „sesiuni fierbinți de sex gay. De ce transformăm totul în ceva gay???”, a scris un utilizator X. 

 

„Acești clovni ridicoli pur și simplu nu pot renunța la această prostie că „Lincoln era gay”, nu-i așa? Măcar nu l-au numit o legendă queer” (n.r neconformist sexual, în contextul discuțiilor despre identitate sexuală și de gen), a fost de părere alt internaut. 

Documentarul despre Abraham Lincoln va avea premiera mondială pe 6 Septembrie 2024. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre