Victor Opaschi anunță noi reguli privind decedații de COVID-19. Situația infectărilor cu coronavirus nu pare că s-ar îmbunătății curând. Ba din contră, cazurile de infectări cu COVID-19 sunt în continuă creștere în toată țara.
Noi reguli de înmormântare pentru cei răpuși de COVID-19
Victor Opaschi anunță noi reguli privind decedații de COVID-19. Autoritățile au fost nevoite să intervină cu măsuri mai drastice, făcându-i pe cetățeni să se revolte. Însă, există și vești bune. Se pare că în noile reglementări se modifică și modul în care se vor desfășura înmormântările celor decedați din cauza COVID-19.
Șeful Secretariatul de Stat pentru Culte a făcut un anunț în legătură cu modificarea unor reguli. Victor Opaschi a transmis că înainte de Paşte se vor schimba regulile de înmormântare pentru cei răpuși de virusul COVID-19.
Familiile nu vor mai fi în situaţia disperată de până acum, pentru că aşa cum se ştie, nu li se permitea să-şi ia rămas bun de la cei dragi decedaţi de COVID-19. Noul regulament prezentat de Secretariatul de Stat pentru Culte prevede faptul că pacientul bolnav de COVID-19 va avea dreptul să cheme preotul la spital.
Înmormântarea se va putea desfăşura respectând tradiţia şi cultul religios
În noul regulament scrie că decedatul va putea fi îmbrăcat înainte de înmormântare. Se ştie că, până în prezent, mortul era băgat în saci de plastic, iar sicriul era sigilat.
Acum, decedatul va putea fi dus la capelă, iar înmormântarea se va putea desfăşura respectând tradiţia şi cultul religios, potrivit modificărilor precizate de Victor Opaschi, șeful Secretariatul de stat pentru culte.
„Concret, pe această platformă, reprezentanții cultelor au susținut modificarea măsurilor privind înmormântarea persoanelor decedate din cauza COVID-19. Am găsit soluții optime și de completare a anexei ordinului Ministrului Sănătății.
Așadar, se va putea face slujba de înmormântare în biserică. Deși decedatul a murit de COVID-19, sicriul se va putea depune în capelă. În perioada internării în spital, pacientul cu coronavirus poate beneficia la cerere de asistenţă religioasă, adică poate veni preotul la spital pentru a fi împărtăşit creştineşte” , a spus șeful Secretariatul de stat pentru culte.
De ce unele mame nu se îndrăgostesc de bebelușii lor imediat. Depresia postnatală
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook