Simona Ionescu / Redactor Șef

Victor Pițurcă despre ancheta DNA: „S-a urmărit să ne lege ca pe frații Tate”

Victor Pițurcă despre ancheta DNA: „S-a urmărit să ne lege ca pe frații Tate”
Pandemia a trecut, dar nu și problemele pe care le are încă Victor Pițurcă, inculpat în dosarul DNA privind achiziția de măști aduse în țara noastră în acea perioadă.

Victor Pițurcă a fost invitatul lui Nasrin Ameri, în podcastul „Ameritat”, unde și-a spus sufletul pe tavă și a explicat ce se întâmplă cu ancheta DNA în care este implicat. Și reținut pentru puțin timp. În același dosar sunt cercetați și Alex, fiul lui Victor Pițurcă, dar și Țuțu Gabriel, directorul general al Companiei Naționale Romarm SA.

„Asta s-a dorit. De fapt, ăsta a fost scopul fiindcă dacă e să luăm faptele, sau ce s-a întâmplat…”

Pițurcă a spus tot ce are pe suflet, mărturisind că ce l-a durut foarte mult despre tot ce s-a povestit despre el de-a lungul timpului a fost legat de dosarul DNA. Pițurcă susține că nu are nici o legătură cu această afacere, ci doar fiul său, Alex, iar „ținta a fost un personaj care se numește Țuțu Gabriel”.

„S-au spus multe lucruri neadevărate despre mine. Să nu mai iau din urmă, că s-a vorbit foarte mult, doar ce s-a întâmplat ultima dată, cu DNA-ul. E incredibil, așa abuz. Asta s-a dorit. De fapt, ăsta a fost scopul fiindcă dacă e să luăm faptele, sau ce s-a întâmplat… De fapt nu s-a întâmplat absolut nimic.

Victor Pițurcă spune că doar fiul său a avut legătură cu afacerea. Sursă foto: instagram

„Nu înțeleg cum au găsit această afacere făcută de firma lui Alex Pițurcă, când nu există prejudiciu”

Și dacă e să spunem că Alex, în sfârșit, el a fost în această afacere, eu chiar nu am avut nimic, doar Alex. Afacerea în sine a fost o afacere foarte corectă. Și s-a scris că după vremea pandemiei ar fi mii de cazuri în care din punct de vedere financiar s-au luat foarte mulți bani. Nu înțeleg cum au găsit această afacere făcută de firma lui Alex Pițurcă, când nu există prejudiciu, totul a fost făcut legal.

Bine, a fost o chestie orchestrată. Am stat și m-am gândit foarte bine după ce s-a întâmplat. Nu m-așteptam să se întâmple acest lucru, să fiu privat de libertate, atât eu cât și Alex.

„A intervenit, cum mi se spune, cineva mai mare care avea ceva împotriva mea”

Scopul era ca eu și el să venim luni și să ne încătușeze, să ne lege de mână pe amândoi, să ne ducă exact ca pe frații Tate. Asta s-a urmărit. Din păcate nu le-a reușit această strategie fiindcă Alex era plecat, avocatul lui la fel, și ei au venit marți.

Bun, asta s-a întâmplat. De ce? Eu cred că s-a întâmplat acest lucru fiindcă cel care era procuror șef, peste o săptămână se făceau alegeri din nou. Și, probabil, a vrut să fie această tevatură. Sau a intervenit, cum mi se spune, cineva mai mare care avea ceva împotriva mea. Sigur, eu mai spus se câțiva câteva lucruri, dar să se ajungă să se întâmple… Pe urmă tot ce s-a întâmplat în mass-media.

Victor Pițurcă spune tot adevărul despre implicarea în afacerea cu măștile din perioada pandemiei

„Ținta a fost un personaj care se numește Țuțu Gabriel”

Adică apăreau multe dezinformări și minciuni: măști neconforme, falsuri, se vehiculau milioane de euro care nu aveau nicio legătură cu mine sau cu Alex. Asta a fost! Acum, cine va răspunde? Eu sunt încă inculpat. Ținta a fost un personaj care se numește Țuțu Gabriel (n.r. pe atunci directorul general al CN Romarm SA), care a avut alte lucruri în acest dosar și care au fost băgate în aceeași oală cu dosarul ăsta. Și de aicea multe lucruri false”, s-a destăinuit Pițurcă în podcast.

„Nu trebuie să ai afaceri cu statul”

În altă ordine de idei, Victor Pițurcă a povesti și ce a înțeles din această experiență care nu i-a adus lucruri bune, dar și cum a fost ajuns să fie anchetat în dosarul DNA. „ (…) nu trebuie să ai de-a face statul. Afaceri cu statul. Deci eu când am intrat în afacerea asta am discutat cu un domn și mi-a spus: <<Da, n-ai nicio problemă. Tu ești investitor, bagi bani, dar să știi că o să fii chemat la DNA>>. Păi, stai puțin, de ce să fiu chemat. Fiindcă sunt afaceri cu statul. Probabil poate am și deranjat.

„La acest Țuțu Gabriel a apelat și ministrul apărării naționale, actualul prim-ministru”

Din câte am înțeles din declarații acuma, la acest Țutu Gabriel a apelat și ministrul apărării naționale, actualul prim-ministru (n.r. fostul premier Nicolae Ciucă) și generali să-l roage să îi ajute să facă rost de… Și atenție, că de mine se leagă de momentul când am fost la Țuțu Gabriel. Atunci nici nu era vorba de acele materiale și nu s-a pus în discuție că acele materiale le vor lua cei de la Ministerul Apărării Naționale.

Victor Pițurcă și Gabriel Țuțu. Sursă foto: buletindebucuresti

„MApN era interesat de acele materiale, că nu era vorba doar de măști, era vorba de combinezoane, de ochelari și așa mai departe”

Ce se întâmplă, acest Țuțu Gabriel, pe scurt, își aducea materialele lui, era avionul plin numai jumate. Interesul lui era ca și cealaltă jumătate de avion șă fie (nr. plină), să se plătească transportul. Deci eu am plătit la acest transport 280.000 de euro. Nu eram eu, trebuia să plătească cât era întreg, 500.000 de euro.

Deci, până la urmă Țuțu Gabriel, eu acum am înțeles lucrurile astea, de fapt el a lucrat pentru întreprinderea unde era angajat și nu că ar fi făcut ceva. MApN era interesat de acele materiale, că nu era vorba doar de măști, era vorba de combinezoane, de ochelari și așa mai departe.

„Nu avea nicio legătură, până la urmă, cu Alex, cu mine”

Ei nu puteau să aducă. Cel care era în măsură să rezolve era acest Țuțu Gabriel printr-o firmă, cu care s-a asociat Alex, și care Alex avea obligația să vină cu partea financiară iar ceilalți să se ocupe de calitate, de transport, de cantitate, de materiale. Nu avea nicio legătură, până la urmă, cu Alex, cu mine nu de pune problema, că au fost măști neconforme sau că… Asta s-a întâmplat. Vedem ce se va mai întâmpla”, a mai spus Victor Pițurcă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre