Simona Ionescu / Redactor Șef

Video. Breşă de securitate, câinele Maiei Sandu l-a muşcat pe preşedintele Austriei. „Codruț e frate doar cu românul”

Video. Breşă de securitate, câinele Maiei Sandu l-a muşcat pe preşedintele Austriei. „Codruț e frate doar cu românul”
Președintele austriac Alexander Van der Bellen a constatat recent că nu trebuie niciodată să ai încredere într-un câine. Codruț, prietenul Maiei Sandu, și-a făcut stăpâna de râs.

În timpul vizitei sale la Chișinău, președintele austriac Alexander van der Bellen a fost mușcat de mână de Codruț, prietenul blănos președintelui moldovean Maia Sandu.

Incidentul, care a fost filmat de mass-media, a avut loc în momentul în care Sandu și Van der Bellen se plimbau prin curtea Palatului Prezidențial din capitala moldoveană. La un moment dat, Van der Bellen s-a aplecat să îl mângâie pe Codruț, dar Codruț nu a fost impresionat, așa că l-a mușcat de mâna dreaptă. Maia Sandu și-a cerut scuze și i-a explicat că patrupedul s-a simțit… copleșit. Ulterior, Van der Bellen a fost fotografiat cu o mână bandajată.

„Codruț face parte din echipa noastră de la președinție de aproximativ șapte luni”

Sandu l-a adoptat pe Codruț, un fost vagabond, la începutul anului 2023, după ce câinele a fost lovit de o mașină, iar în urma accidentului, și-a pierdut un picior. „Codruț face parte din echipa noastră de la președinție de aproximativ șapte luni, după ce a fost găsit pe stradă lovit de o mașină. Din păcate, nu am reușit să-i salvăm laba, dar după câteva luni de tratament, acum aleargă fericit pe trei picioare”, a scris președintele Moldovei pe Instagram. De altfel, Maia Sandu a postat pe contul de socializare mai multe fotografii cu Codruț în drumeție, transformându-l într-o celebritate în Moldova.

Van der Bellen și Musar au fost la Chișinău pentru a discuta despre candidatura Moldovei la aderarea la UE

Alături de Van der Bellen a fost în vizită și președintele Musar al Sloveniei. „Încântată să-i primim astăzi la Chișinău pe președinții Van der Bellen din Austria și Musar din Slovenia.

Câinele Maiei Sandu l-a mușcat de mână pe președintele austriac Alexander van der Bellen

Discuțiile noastre au evidențiat un sprijin puternic pentru parcursul Moldovei în UE, marcând un moment important în călătoria noastră spre aderarea europeană”, a precizat Maia Sandu.

„Nu mai bine îl boteza pe câine Schengen?”

Despre acest incident a vorbit și prezentatorul Mircea Badea, în stilu-i caracteristic, stârnind amuzamentul telespectatorilor. „Câinele președintei Maiei Sandu, Codruț… pe câinele Maiei Sandu îl cheamă Codruț, bun, eu am văzut că dânsa s-a pozat cu o doamnă pe care o cheamă Codruța, sper că nu… e un câine de pază.

Câinele președintelui Maia Sandu, Codruț, l-a mușcat de mână pe liderul de la Viena în timp ce acesta se apleca să îl mângâie. Pe de altă parte, preşedintele Austriei a declarat că regretă decizia ţării sale de a bloca aderarea României la Spaţiul Schengen. A declarat înainte sau după ce l-a mușcat? Asta aș vrea să știu. Lăsați asta cu Schengen mai bine. Nu mai bine îl boteza pe câine Schengen?

„Codruț e frate doar cu românul, nu este și cu austriacul”

Mie mi se pare mult mai bine – Schengen. Codruț, cum Codruț? Câinele Codruț a fost adoptat de Maia Sandu după ce a fost găsit în stradă, lovit de o mașină. În urma incidentului câinele a rămas fără un picior, săracul. Vă dați seama, e exact genul de câine pe care l-ar adopta Maia Sandu.

„S-o fi uitat la televizor și o fi aflat și el că austriecii sunt cu rușii”

Maia Sandu a spus „Codruț face parte din echipa noastră de la Președenție de vreo 7 luni, după ce a fost găsit în stradă lovit de o mașină. Din păcate nu am reușit să îi salvăm lăbuța, dar după câteva luni de tratament acum aleargă în trei picioare”. Și nu numai că aleargă bucuros în trei picioare, dar și mușcă mâna care mângâie.

Deci, totuși, știrea e aproape suprarealistă. Deci președintele Austriei mușcat de câinele Maiei Sandu. Doamnă, da cum? Nu e un câine blând? S-o fi uitat la televizor și o fi aflat și el de la televizor că austriecii sunt cu rușii. Codruț e frate doar cu românul, nu este și cu austriacul”, a spus Mircea Badea la Antena 3 CNN.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre