Simona Ionescu / Redactor Șef

Vin alte scumpiri. Se întâmplă de la 1 februarie

Vin alte scumpiri. Se întâmplă de la 1 februarie
Dacă până acum românii se plângeau că viața e grea, de la 1 februarie își vor socoti banii și mai mult. Vin alte scumpiri.

1 februarie vine cu alte scumpiri pentru toți românii. La 31 ianuarie 2024 expiră măsura de plafonare a adaosurilor comerciale și se anticipează o altă creștere a prețurilor.

Crește prețul la pâine, lapte, telemea, iaurt

Se estimează că se vor scumpi produsele alimentare de bază, care au beneficiat acum câteva luni de plafonarea adaosurilor comerciale. Este vorba de pâinea albă 300-500 g, nefiind vorba de specialități, dar și laptele de vacă de un litru, cu grăsime de 1,5%. Excepție face UHT. De asemenea, e posibil să sară prețurile și la brânza telemea de vacă vrac, precum și iaurtul simplu din lapte de vacă, 3,5% grăsime, cu gramaj maxim de 200 grame.

Veți plăti mai mult și pentru orez, smântână, carne tocată, carne de pui și porc

Nu vor scăpa de scumpiri nici făina albă de grâu”000” până la 1 kg, alături de mălai până la 1 kg și ouăle de găină dimensiunea M.

Se scumpesc din nou alimentele!

Se vor înregistra modificări de prețuri și la uleiul de floare soarelui până la doi litri, carne proaspătă de porc și pui, legumele și fructe proaspete vrac. Precum și zahăr alb tos până la un kilograme, orezul cu bob rotund cu gramajul între 0,5-1,5 kg. Nu în ultimul rând se va scumpi cozonacul, bulionul de roșii, margarina, smântâna, drojdia și carnea tocată.

Veste proastă și pentru beneficiarii cardurilor de sănătate

În 2024, beneficiarii cardurilor de alimente vor primi un ajutor de 250 de lei, dar în următorii trei ani, autoritățile spun că această sumă scade la jumătate. Astfel, românii vor primi doar 125 de lei. În altă ordine de idei, între 2024-2027 se preconizează că vor fi implementate două măsuri pentru a ajuta persoanele defavorizate. Tichete sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde. Dar și pachete cu produse alimentare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre