Simona Ionescu / Redactor Șef

Vin scumpirile la benzină și motorină. Cât vom plăti în plus din toamnă

Vin scumpirile la benzină și motorină. Cât vom plăti în plus din toamnă
Pentru că România are o mare gaură la buget, guvernanții se gândesc să majoreze accizele la carburanți din toamnă. Asta înseamnă că vom plăti mai mult atât la benzină, cât și la motorină.

Potrivit informațiilor oferite de specialiști, țara noastră va încheia anul acesta cu o inflație medie de 10%, peste media globală.

Guvernul vrea să scumpească benzina și motorina din toamnă, pentru a reuși să mai strângă ceva bani la buget. În acest moment, un litru de benzină se vinde cu prețul de 6,62 de bani și 6,80 de bani, iar pentru un litru de motorină românii plătesc între 6,64 de bani și 6,75 de bani. Pentru început, prețul la benzină și motorină s-ar putea să treacă printr-o majorare de 10 bani, cel puțin.

„Odată crescând prețul carburanților, lumea nu o să mai cumpere atât de mult”

„Știm doar un singur lucru, țara asta are nevoie de bani, iar creșterea accizelor într-adevăr va aduce mai mulți bani la buget, dar, atenție, numai pe termen scurt. Odată crescând prețul carburanților, lumea nu o sa mai cumpere atât de mult”, a declarat analistul economic Adrian Negrescu.

Cresc prețurile la benzină și motorină

Vom avea scumpiri și în alte sectoare

Odată cu scumpirea carburanților, specialiștii spun că românii trebuie să se aștepte să sare prețurile în toate sectoarele. ”Cauzele inflației sunt diverse. Suntem în al treilea an după pandemie în care firmele au făcut diverse investiții ca să protejeze populația și spuneam de pe atunci că aceste cheltuieli vor fi reflectate în costuri.

„Nu este rău că vor crește salariile, este minunat pentru salariații din România, problema apare când salariile se plătesc pentru nemuncă”

Apoi, observăm că în zona de salarii cheltuielile cu salariile au depășit o creștere de 15%, prin urmare acele salarii se reflectă în prețuri. Și aici fac o completare, nu este rău că vor crește salariile, este minunat pentru salariații din România, problema apare când salariile se plătesc pentru nemuncă”, a declarat analistul Adrian Bența, la România TV.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre