Vremea va fi din ce în ce mai rece, spun meteorologii și în curând vom avea parte de ninsori și în București. Când vom vedea zăpada.
Potrivit meteorologilor Accuweather, ninsorile vor veni duminică 10 noiembrie 2024. Zonele cele mai afectate vor fi cele de la munte, în special la Brașov, unde va ninge în acest week-end. Specialiștii susțin că vor cădea fulgi de nea în zilele de 10, 25, 28, 29 și 30 noiembrie.
Patru zile de ninsori și la Predeal
De asemenea, locuitorii din Predeal se vor bucura de zăpadă pentru că se estimează va ninge patru zile la rând, începând de duminică 10 noiembrie, până miercuri 13 noiembrie. Scad simțitor și temperaturile, minimele vor fi de -3 grade Celsius, iar maximele nu vor depăși 3 grade Celsius.
După această perioadă, vremea se va încălzi ușor, dar se va răci din nou între 25-30 noiembrie. Meteorologii Accuweather au menționat că în zonele de munte zăpada se va așeza în strat de trei-șase centimetri.
Când va ninge în București
La rândul lor, meteorologii de la EaseWeather spun că locuitorii din București trebuie să se aștepte la zăpadă pe 25 noiembrie. Inițial va fi lapoviță, iar pe 26 noiembrie se anunță ninsoare continuă. Dacă pe 25 noiembrie vor fi maxim 7 grade Celsius, pe 26 noiembrie, temperatura nu va mai depăși 3 grade Celsius.
Cum va fi iarna 2024-2025
Potrivit climatologului Roxana Bojariu nu se anunță însă o iarnă cu zăpadă multă și mai caldă decât în anii anteriori. „Pentru iarna care vine nu poți să spui în ce zi o să ningă, când o să plouă. Nu e științific, nu ai bază științifică. Poți să spui doar cum va fi în general iarna.
Caracteristici generale care nu sunt esențiale pentru omul obișnuit. Informațiile, așa cum arată acum, pentru că se vor actualiza, ne sugerează că vom avea o iarnă totuși în zona noastră mai caldă ca în mod obișnuit.
Atenție, asta nu înseamnă că nu vor exista episoade punctuale cu condiții severe, însă ele vor fi limitate în timp și probabilitatea este mică să dea caracteristica iernii. Vom avea zăpadă de Crăciun la munte, sigur vom avea undeva, dar la zona de câmpie probabilitatea e relativ mică”, a declarat Roxana Bojariu, pentru Gândul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook