Simona Ionescu / Redactor Șef

Vine urgia în 24 de județe. Atenționare de vreme rea pentru astăzi

Vine urgia în 24 de județe. Atenționare de vreme rea pentru astăzi
Luați măsuri, fiți atenți pe unde umblați în spațiul liber! Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în cursul acestei zile în 24 de judeţe şi în Bucureşti.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul ora 10:00 – 23:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină, intensificări ale vântului şi vijelii în Moldova, Muntenia, estul Transilvaniei şi local în Maramureş.

De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20 – 25 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp.

Atenţionarea Cod galben vizează municipiul Bucureşti şi judeţele Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Botoşani, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Teleorman, Vrancea şi Vaslui.

În Capitală, vremea va fi caldă pentru această perioadă, dar va deveni instabilă

Cerul va fi variabil în București, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi seara, când vor fi frecvente descărcări electrice, averse torenţiale (5 – 10 l/mp, izolat peste 15 l/mp), intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil vijelii şi grindină.

Temperatura maximă se va situa în jurul a 27 de grade.

Vremea în următoarele zile

Meteorologii precizează că fenomenele de instabilitate atmosferică se vor semnala, marţi, pe arii restrânse, şi în restul ţării, iar în zilele următoare, vremea va fi instabilă îndeosebi în jumătatea de vest a teritoriului.

Începând de mâine, temperaturile vor înregistra o scădere și nu vor mai depăși 21 de grade Celsius, în timp ce minimele vor coborî până la 15 grade Celsius.

Valul de aer rece care va pătrunde din nord-est în zilele următoare va aduce atât scăderea temperaturilor, cât și o mare instabilitate atmosferică, manifestată prin ploi, averse torențiale și furtuni.

 

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre