Simona Ionescu / Redactor Șef

Vladimir Putin se pune la adăpost. E pregătit să fugă de nucleară „în locul unde face băi cu extract de coarne de cerb”

Vladimir Putin se pune la adăpost. E pregătit să fugă de nucleară „în locul unde face băi cu extract de coarne de cerb”
În cazul în care vor fi utilizate armele nucleare, Vladimir Putin are mai multe buncăre unde poate sta liniștit, fără să fie deranjat de nimeni.

Potrivit informațiilor oferite de săptămânalul ucrainean Novoe Vremia, președintele Vladimir Putin și-a făcut mai multe adăposturi speciale subterane.

Vladimir Putin se pune la adăpost. Nimeni nu-l va găsi vreodată dacă va fugi. Unde face liderul de la Kremlin băi în extract de coarne de cerb

Nimeni nu știe când se va termina războiul dintre Rusia și China și, din când în când, Vladimir Putin se mai enervează și amenință că va folosi armele nucleare. Dacă acest lucru se va întâmpla, ceea ce nimeni nu dorește, liderul de la Kremlin nu va avea probleme, pentru că și-a făcut din timp mai multe buncăre.

Construcția buncărului de la Moscova ar fi început în anul 1950

Buncărul din Moscova este situat la o adâncime de peste 200-300 de metri și poate fi considerat unul dintre cele mai fortificate. Nimeni nu știe cu exactitate când a fost ridicat, dar se crede că undeva prin anul 1950 ar fi început contrucția, după ce au fost făcute primele teste ale bombei atomice.

De atunci s-a tot îmbunătățit infrastructura și are mai mute protecție. Aici se spune că s-ar putea ascunde conducerea militară și politică a țării, dacă se va pune problema de un conflict nuclear. Și tot în Moscova, ar mai exista un buncăr lângă Universitatea de Stat Mihail Lomonosov din Moscova, unde se estimează că încap 10.000 de suflete, iar oamenii ar putea trăi câteva luni, aprovizionați cu alimente, apă și medicamente.

Interesant este că ambele buncăre sunt interconectate printr-un sistem de cale ferată subterană guvernamentală secretă care a primit numele de cod Metro-2.

În acest buncăr a înregistrat Putin mesajele video în perioada martie 2020-februarie 2022

Ult buncăr unde se presupune că și-ar fi înregistrat Putin mesajele video și a avut întâlniri persoanele în perioada marti 2020-februarie 2022 se află pe teritoriul reședinței de stat Novo-Ogarevo. Aici se spune că se duce Putin de 22 de ani. „Putin a stat în buncărul său pe tot parcursul pandemiei.

Buncărul este la casa lui din Novo-Ogarevo și a comunicat cu un cerc extrem de limitat de oameni”, a spus fostul deputat rus Ilia Ponomarev. Despre acest loc a vorbit și politologul de opoziție rus Valeri Solovei, într-un interviu acordat presei locale. El a spus că în acest loc Putin ar avea o cameră specială, cu super protecție și filtre pentru purificarea biologică a aerului și apei.

Complex subteran sub palatul de gheață

Potrivit unei investigații făcute anul trecut de Fundația Anticorupție a lui Alexei Navalnîi, Putin mai are un palat senzațional pe coasta Mării Negre, lângă satul Praskoveevka, la 20 km de Gelendjik. Fundația susține că pe un teren de 68 de hectare au fost ridicate un palat fantastic, de 18.000 mp, dar și mai multe restaurante, o pensiune, un heliport și un palat de gheață subteran cu cinci etaje.

FBK a aflat că sub acest palat ar exista un buncăr cu 16 niveluri, dotat cu lift, cramă și acces direct la plajă, la Marea Neagră. „Doar intrăm în hol, așa cum facem în fiecare zi în metrou, și coborâm”, le-a explicat jurnaliștilor Meduza muncitorul. „La nivelurile 14-15, blocul superior de camere tehnice. La opt, o cramă.

În partea de jos, la primul etaj, sunt și camere tehnice și un tunel de 100 de metri cu ieșire la plajă.”, spun surse din rândul constructorilor. Foarte important este faptul că acest buncăr poate să reziste la un cutremur de 9 grade pe scara Richter.

Buncărul de sub muntele Yamantau

Un alt buncăr cu adevărat fantastic este cel care se află sub muntele Yamantau, considerat cel mai înalt punct a Uralilor de Sud, cu o înălțime de 1.640 m. Acesta ar fi fost făcut la o adâncime de sute de metri sub lanțul muntos și ar putea adăposti 300.000 de oameni.

În acest loc există comunicații și tot ce e necesar pentru a trăi șase luni. Unul dintre cele mai moderne buncăre ale lui Putin se află, posibil, în Altai, lângă granița Rusiei cu Mongolia, China și Kazahstanul. În acest loc, spun sursele, s-ar relaxa toată elita politică rusă. În acest loc există și complexul Gazprom, unde Putin face băi cu extract de coarne de cerb.

În ceea ce privește buncărul, numit de localnici „dacha lui Putin”, ar fi început construcția în 2009-2012, iar Putin personal a fost acolo să verifice. Mai mult, se spune că intrarea principală ar fi una dintre clădirile complexului de agrement. În acest buncăr ar putea locui timp de un an între 50.000-100.000 de oameni.

Sursă foto: Twitter

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre