Simona Ionescu / Redactor Șef

Whoopi Goldberg povestește cum a împrăștiat cenușa mamei sale la Disneyland. „Era viziunea ei despre…”

Whoopi Goldberg povestește cum a împrăștiat cenușa mamei sale la Disneyland. „Era viziunea ei despre…”
Celebra actriță Whoopi Goldberg a transformat „cel mai fericit loc de pe pământ” într-unul ciudat. Alături de fratele său, au împrăștiat cenușa mamei la Disneyland.

Co-prezentatoarea emisiunii „View”, Whoopi Goldberg a povestit în emisiunea „Late Night With Seth Meyers”, cum a împrăștiat cenușa mamei la Disneyland, în timp ce se afla într-o barcă cu fratele său.

„Am luat o parte din ea…”

„Mamei îi plăcea Disneyland, așa că am dus-o la Disneyland. Iar când eram copil, aici a avut loc Târgul Mondial și a fost introdusă Small World – iar ei îi plăcea Small World.

Așa că, periodic, în plimbarea Small World, am luat o parte din ea. (…) am ajuns la florile pe care scrie Disneyland, iar eu am spus: Uită-te la asta, și am împrăștiat restul.”, a povestit vedeta.

I-a anunțat pe reprezentanții parcului

Whoopi a anunțat în cele din urmă reprezentanții parcului atunci când și-a dat seama că împrăștierea rămășițelor umane într-un corp de apă public ar putea fi „periculoasă”. Totuși, Goldberg nu este prima care folosește aceste stațiuni ca loc de înmormântare.

De altfel, managerii parcurilor tematice Disney din Orlando, Florida, și Anaheim, California, se pare că au o soluție specială pentru a rezolva această situație, cunoscută ca și „curățare HEPA”.

„Probabil că în Haunted Mansion se află atât de multă cenușă umană încât nici măcar nu este amuzant”

Whoopi Goldberg și mama sa în 1986

Așa au reușit să recupereze rămășițe incinerate din tufișuri, peluze și atracții, inclusiv atracția The Haunted Mansion din Disneyland. „Probabil că în Haunted Mansion se află atât de multă cenușă umană încât nici măcar nu este amuzant”, a declarat un custode de la Disneyland pentru Wall Street Journal în 2018.

Disneyland a însemnat totul pentru mama vedetei

Goldberg a dezvăluit pentru prima dată cum a împrăștiat cenușa mamei în 2010 în cartea „Bits and Pieces: My Mother, My Brother, and Me”.

Tot atunci a vorbit și despre moartea subită a fratelui său, Clyde, care s-a stins din cauza unui anevrism în 2015. În paginile cărții se regăsește și un pasaj în care vedeta a scris că Disneyland a însemnat totul pentru mama sa.

„Era viziunea ei despre ceea ce ar trebui să fie ființele umane. (…) acești copii ai lumii: toate culorile, religiile și culturile împreună. Disney a făcut să pară posibil ca toți copiii lumii să se țină de mână în unitate”, spune Whoopi.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre