Succes năucitor pentru Michael Jackson, dincolo de moarte. Artistul a depășit un miliard de vizualizări, pentru una din melodiile sale.

Videoclipul „Billie Jean” este primul al lui Michael Jackson care depăşeşte pragul de 1 miliard de vizualizări unice pe YouTube. De asemenea, acesta  este al treilea din anii 1980 care reuşeşte această performanţă, până acum doar alte două cântece lansate în epocă reușind să înregistreze un asemenea succes.

Succes năucitor pentru Michael Jackson

„Billie Jean” urmează videoclipurilor „Sweet Child O’ Mine”  al trupei rock Guns N’ Roses şi „Take on Me”  al formației A-ha, singurele din anii 1980 care au mai mult de 1 miliard de vizualizări pe cunoscuta platformă. „Billie Jean” a ajuns în 1983 pe primul loc în Billboard Hot 100. De asemenea, piesa a fost premiată cu două trofee Grammy şi a fost nominalizată la categoria „Cântecul anului” în 1984.

Videoclipul pentru piesa „Billie Jean” a lui Michael Jackson a înregistrat zilnic, în acest an, 2021, în medie, 600.000 de vizualizări la nivel global. Performanţa înregistrată pe YouTube vine cu numai câteva zile înaintea comemorării a 12 ani de la moartea lui Michael Jackson. Artistul s-a stins din viață în  data de 25 iunie.

Regizat de Steve Barron, clipul este unul dintre cele trei produse pentru a promova albumul „Thriller”, care rămâne cel mai bine vândut disc la nivel mondial. Videoclipul pentru piesa care dă titlul albumului are aproximativ 765 de milioane de vizualizări pe YouTube. „Billie Jean” este cel de-al doilea single de pe albumul Thriller al cântărețului american. A fost lansat pe data de 2 ianuarie 1982 de către casa de discuri Epic Records.

Sursa foto: Instagram

Spice Girls se reunesc și lansează prima melodie de la destrămarea trupei. Cum a fost convinsă Victoria Beckham

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp