Sue Ellen din Dallas, la 81 de ani. Ce face actrița Linda Gray să fie frumoasă și sănătoasă

Sue Ellen din Dallas, la 81 de ani. Ce face actrița Linda Gray să fie frumoasă și sănătoasă
Era tânără, frumoasă și elegantă atunci când o juca pe Sue Ellen într-unul dintre cele mai de succes seriale de televiziune – „Dallas – Familia Ewing”. Astăzi, actrița Linda Gray are 81 de ani, dar e aceeași doamnă frumoasă și cochetă.

Să ne întoarcem puțin în timp pentru cititorii mai tineri, care nu au auzit de povestea ecranizată a familiei Ewing decât din poveștile părinților și ale bunicilor.

În perioada comunistă, serialul Dallas, difuzat la TVR, era un fel de legătură a românilor cu lumea fantastică a Hollywood-ului. La ora când rulau episoadele (de obicei la ora 20.00), orașele erau pustii ca acum, în vreme de pandemie. Toți românii erau în case, în fața televizoarelor. A fost suferință mare când Nicolae Ceaușescu a interzis serialul. Zvonurile ziceau că ea, Elena Ceaușescu, ar fi zis ”Stop”, arătându-se dezgustată de bețiile personajelor principaele: Sue-Ellen, soția alcoolică a lui JR și de amantlâcurile femeilor Ewing.

În România s-au difuzat doar 66 de episoade din cele 357 ale serialului,filmate între 1978 și 1991. Primul episod a fost transmis pe 25 august 1979, iar ultimul, pe 28 iunie 1980. În martie anul următor s-a reluat serialul și s-a difuzat până pe 5 septembrie 1981. Serialul era întrerupt doar de sărbătorile de 1 mai, 23 august sau de ziua de naștere a lui Nicolae și Elena Ceaușescu, când se difuzau la televiziune doar filme românești. Grea suferință, atunci pe români! Serialul a fost reluat, în întregime, în 1990, după Revoluţie, la Televiziunea Română Liberă.

Ce face actrița Linda Gray să fie frumoasă și sănătoasă și la 81 de ani

Actrița a dezvăluit presei de peste occean, în câteva interviuri, că arată atât de bine pentru vârsta ei datorită unui stil de viaţă sănătos. Merge mult pe jos şi mănâncă porţii mici. Refuză categoric să ţină diete stricte.

“Dacă îmi place ceva, nu mă reţin, dar nu iau decât o bucăţică! Prefer ciocolata neagră, însă gust doar o pătrăţică, ocazional”, a mărturisit Linda Gray, celebra Sue Ellen.

Spune că nu e obsedată să se menţină slabă. Are grijă doar să nu se îmbolnăvească, deoarece vrea să aibă o viaţă lungă, să poată merge pe propriile picioare până la 90 de ani. Și vrea să se bucure de viață.

”Mai am plăceri, ador libertatea. Vârsta nu are importanţă. Dacă întâlnesc un bărbat de 40 de ani plictisitor, nu ma interesează. Dacă e cineva de vârsta mea, căruia îi place să râdă şi să meargă la cinema şi la piscină şi să mănânce mâncare bună… atunci lăsaţi-mă să-l cunosc!”, a spus într-un interviu, acordat după ce împlinise 77 de ani.

O viață presărată cu alcool și dureri sufletești

Avea 75 de ani când interpreta lui Sue Ellen din serialul Dallas și-a publicat autobiografia intitulată ”Drumul spre fericire este întotdeauna în construcție” (The Road to Happiness is Always Under Construction).

Viaţa ei seamănă și nu seamănă cu cea din serial. Dar un lucru e sigur: Linda Gray nu a consumat și nu consumă alcool fiindcă acest viciu al unor persoane apropiate i-a marcat copiăria și căsnicia.

A avut o copilărie dificilă și nefericită, cu o mamă care avea mari probleme cu alcoolul, și un tată care era mult prea ocupat cu magazinul său ca să-și arate afecțiunea față de ea sau sora ei. Actriţa a mărturisit că nu a iubit-o pe cea care i-a dat viaţă. Lipsa aceasta de afecțiune a făcut-o să se mărite de foarte tânără, imediat după ce începuse să lucreze ca fotomodel.

A fost căsătorită cu fotograful Ed Thrasher între 1962-1983 şi are doi copii, Kehly (52 de ani) şi Jeff (48 de ani). Foarte curând a simțit că nu este iubită cum și-a visat, mărturisește Linda Gray în cartea sa. Dar a continuat să meargă înainte vreme de 21 de ani. Cuplul nu comunica aproape deloc, soţul său lăsându-i bileţele pe frigider.

Rolul Sue Ellen din Dallas i-a adus rapid notorietate și bani. La început, totul părea să se îndrepte spre o viață frumoasă și fără vechile probleme. N-a fost, însă, așa. Filmările o solicitau mult și îi era tot mai greu să gestioneze situația din familie. Copiii erau adolescenți și au început să aibă ei probleme. Fiica ei începuse să bea, așa cum făcea ea în serialul care-i adusese lumea la picioare.

Linda Gray a divorțat în 1983, iar de atunci s-a concentrat să-și canalizeze copiii către cariere frumoase și să-și facă frumoasă propria viață.  Din nefericire, băiatul ei a murit anul trecut. Linda a fost devastată. Dar, ușor, ușor a mers mai departe lânga fiica sa.

Actrița păstrează legătura cu ceilalți colegi din serialul Dallas, rămași în viață, în mod special cu „Bobby Ewing” – actorul Patrick Duffy. JR Ewing – actorul Larry Hagman a murit în anul 2012, în urma unui cancer la ficat.