Cum arăta Linda Gray înainte de a fi Sue Ellen în serialul Dallas

Cum arăta Linda Gray înainte de a fi Sue Ellen în serialul Dallas
Linda Gray a fost fotomodel, actriță și regizor. Succesul și celebritatea au venit după rolul Sue Ellen Ewing din faimosul serial american "Dallas". Cum arăta în urmă cu 60 de ani, când a debutat.

Linda Gray, actriţă şi regizoare, a devenit cunoscută în întreaga lume pentru rolul Sue Ellen Ewing din faimosul serial american „Dallas” (1978-1991). Era soția magnatlui J.R. Ewing (Larry Hagman). Pe 12 septembrie, actrița va împlini 81 de ani. A trecut prin multe drame.

Cum arăta Linda Gray înainte de a fi Sue Ellen în serialul Dallas

Linda Gray se confundă cu personajul celebru în întreaga lume, Sue Ellen, din serialul Dallas. Puțini știu că și viața ei este demnă de un scenariu de film. La vârsta de 20 de ani, a renunțat la  şcoală pentru o carieră de fotomodel. Și acum, la 81 de ani, este frumoasă, dar atunci era foarte apetisantă. A participat la numeroase defilări pentru viitoarele mirese, cataloage cu costume de baie, calendare. A apărut în câteva reclame TV, înainte de câteva apariţii de scurtă durată în filme.

În 1962 s-a căsătorit cu Ed Thrasher, un cunoscut regizor artistic şi fotograf. Au avut doi copii: Jeff şi Kehly. Soţul său a fost împotriva unei cariere de actriţă la care Linda visa, dar ea a mers mai departe. A urmat, mai mulţi ani, cursuri de actorie. În 1983, cei doi au divorţat.

Linda Gray, celebră în toată lumea

Linda Gray şi-a făcut debutul în1974. Însă celebritatea mondială a venit o dată cu rolul Sue Ellen Ewing, în 1978. Serialul „Dallas” a fost difuzat și în România pentru că Nicolae Ceaușescu s-a gândit ca românii să vadă corupția și decandența din țările occidentale. Efectul a fost invers: românii se uitau fascinați la viața în vila Ewig, cu piscină și bunăstare.

Sue Ellen Ewing era soţia magnatului petrolului J.R. Ewing, interpretat de cunoscutul actor Larry Hagman (1931-2012). Bogată și nefericită. „Dallas a fost un catalizator pentru mine deoarece a deschis numeroase uşi, filosofii şi idei”, amintea actriţa într-un interviu. Serialul „Dallas” a avut 14 sezoane şi 356 de episoade.

Interpretarea personajului Sue Ellen i-a adus celebritatea şi aprecierea criticii din întreaga lume. Actrița a obținut nominalizări la două premii Globul de Aur (1981 şi 1982), un premiu Emmy (1981) şi numeroase alte premii internaţionale.

La vârsta de 20 de ani, Linda Gray a renunțat la  şcoală pentru o carieră de fotomodel

Viața după Dallas

Linda Gray a mai jucat în comedia „Oscar” (1991), cu Sylvester Stallone, dar şi în seriale TV de succes. A continuat să interpreteze în spectacole de teatru până în 2004, când s-a întors în televiziune.

Actriţa şi-a reluat, între 2012 şi 2014, rolul care a consacrat-o, într-o continuare a seriei originale „Dallas”. A regizat mai multe episoade din serialul „Dallas” (1978-1991), dar şi-a făcut debutul în scaunul regizoral cu spectacolul de teatru „Murder in the First”. În 2014 a jucat din nou pe scena londoneză, în pantomima de Crăciun, „Cinderella”, în care a interpretat-o pe Ursitoarea cea Bună.

În 2015, şi-a lansat cartea de memorii „The Road to Happiness is Always Under Construction” (Drumul spre fericire este întotdeauna în construcție ). Din păcate, anul trecut, actrița Linda Gray a anunțat că fiul său, Jeff Thrasher, în vârstă de 54 de ani, a murit, luni, 23 noiembrie. ”Era ființa cea mai bună, cea mai nostimă, cea mai dulce… El a adus lumii atâta dragoste și era iubit de toată lumea! Fie ca să aibă o călătorie magică”, a scris actrița pe blogul său.

Ambasador ONU al Bunăvoinţei, în perioada 1997-2007, Linda Gray s-a implicat în promovarea drepturilor femeilor. În prezent, actriţa participă activ în cadrul comunităţii, susţinând numeroase acte de caritate.