Supele-creme, în general, sunt cele mai la îndemâna noastră atunci când vrem că oferim legume cât mai diverse copiilor, care, într-o ciorbă clasică, ar fi cu siguranță pescuite cu atenție de aceștia. pe de altă parte, această supă-cremă e un deliciu pentru întreaga familie.

Secretul supei-cremă de ciuperci este eliberarea aromei ciupercilor prin sotarea în puțin unt, până la caramelizare și folosirea unei smântâni de calitate, care să îi ofere textura cremoasă.

Ingrediente ( 4 – 6 porții)

500 gr ciuperci champignion albe sau brune, 2 cepe, 6 -7 căței de usturoi, 30 gr unt, 2 linguri ulei, smântână de gătit 200 ml, zeamă din supă de carne sau legume – 500 ml, cimbru proaspăt sau uscat, amidon de porumb – 2 lingurițe, sare, piper

Preparare

Înainte de a începe pregătirea supei-creme de ciuperci, asigură-te că ai disponibilă zeama unei supe de carne sau legume. Curăță legumele  de coajă – ciupercile, ceapa, usturoiul. Ciupercile și usturoiul le tai felii, iar ceapa cubulețe.

Într-o oală, pune untul și uleiul și lași să se încălzească puțin, nu trebuie încins. Adaugă ceapa și usturoiul și amestecă puțin, apoi pune și o linguriță de sare. Aceasta va ajuta la eliberarea sucului din ceapă și o va înmuia, fără a se arde. Gătește, la foc mic, pentru 5 minute, până când ceapa devine transparentă.

Adaugă ciupercile și gătește-le la foc mediu până încep să dea drumul sucului. Poți să adaugi puțină sare, pentru a grăbi eliberarea lichidului. Pune cimbrul și continuă să le gătești, la foc mic, până când tot lichidul se va evapora (aproximativ 10 – 15 minute). Este momentul să adaugi supa și să mai lași să fiarbă în clocot maxim 5 minute.

Pentru a pasa legumele, am folosit un blender vertical, dar poți folosi și un robot de bucătărie, consistența fiind și mai fină. Blenduie până când obții o cremă fină. Dacă dorești poți să o și strecori prin sită sau, dimpotrivă, poți păstra ciuperci întregi pentru a le pune în bol când servești. După ce ai transformat supa în cremă este momentul să adaugi agentul de îngroșare – amidonul de porumb.

Majoritatea rețetelor recomandă folosirea făinii, dar îți propun să încerci amidonul de porumb (dacă nu ai făcut-o deja) cel puțin din următoarele motive: spre deosebire de făină, nu are gust în mâncare; în momentul în care îl dizolvi în lichid nu formează cocoloașe; se gătește mai repede ca și făina și trebuie folosită o cantitate mai mică (proporția este 1 lingură amidon = 2 linguri făină); este mult mai sănătos decât făina și nici nu conține gluten.

Dizolvă amidonul în 1 – 2 lingurițe de apă sau supă, până are consistența smântânii lichide. Adu supa-cremă la punctul de fierbere și adaugă amidonul, în fir subțire, amestecând energic. Fierbe, la foc mic, pentru 5 minute sau până observi că supa-cremă a devenit mai groasă, apoi stinge focul.

Adaugă smântâna lichidă. Acesta ar trebui să fie la temperatura camerei. Dacă este rece, de la frigider, pentru a evita șocul termic, pune un polonic de supă-cremă fierbinte în smântână. Amestecă până se omogenizează complet. Supa-cremă de ciuperci este gata.

Sursa: Mamachef.ro

La ce vârstă și-a pierdut fecioria Mihaela Rădulescu. Cum s-a întâmplat, ne povestește ea

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri