Simona Ionescu / Redactor Șef

Supa-cremă de ciuperci și secretele ei

Supa-cremă de ciuperci și secretele ei
Pur și simplu, un deliciu plin de nutrienți! Cremoasă, cu doar câteva ingrediente, simplu de preparat, supa-cremă de ciuperci este o variantă ideală de a introduce în dieta copiilor ciupercile, oferindu-le sănătate într-un bol.  

Supele-creme, în general, sunt cele mai la îndemâna noastră atunci când vrem că oferim legume cât mai diverse copiilor, care, într-o ciorbă clasică, ar fi cu siguranță pescuite cu atenție de aceștia. pe de altă parte, această supă-cremă e un deliciu pentru întreaga familie.

Secretul supei-cremă de ciuperci este eliberarea aromei ciupercilor prin sotarea în puțin unt, până la caramelizare și folosirea unei smântâni de calitate, care să îi ofere textura cremoasă.

Ingrediente ( 4 – 6 porții)

500 gr ciuperci champignion albe sau brune, 2 cepe, 6 -7 căței de usturoi, 30 gr unt, 2 linguri ulei, smântână de gătit 200 ml, zeamă din supă de carne sau legume – 500 ml, cimbru proaspăt sau uscat, amidon de porumb – 2 lingurițe, sare, piper

Preparare

Înainte de a începe pregătirea supei-creme de ciuperci, asigură-te că ai disponibilă zeama unei supe de carne sau legume. Curăță legumele  de coajă – ciupercile, ceapa, usturoiul. Ciupercile și usturoiul le tai felii, iar ceapa cubulețe.

Într-o oală, pune untul și uleiul și lași să se încălzească puțin, nu trebuie încins. Adaugă ceapa și usturoiul și amestecă puțin, apoi pune și o linguriță de sare. Aceasta va ajuta la eliberarea sucului din ceapă și o va înmuia, fără a se arde. Gătește, la foc mic, pentru 5 minute, până când ceapa devine transparentă.

Adaugă ciupercile și gătește-le la foc mediu până încep să dea drumul sucului. Poți să adaugi puțină sare, pentru a grăbi eliberarea lichidului. Pune cimbrul și continuă să le gătești, la foc mic, până când tot lichidul se va evapora (aproximativ 10 – 15 minute). Este momentul să adaugi supa și să mai lași să fiarbă în clocot maxim 5 minute.

Pentru a pasa legumele, am folosit un blender vertical, dar poți folosi și un robot de bucătărie, consistența fiind și mai fină. Blenduie până când obții o cremă fină. Dacă dorești poți să o și strecori prin sită sau, dimpotrivă, poți păstra ciuperci întregi pentru a le pune în bol când servești. După ce ai transformat supa în cremă este momentul să adaugi agentul de îngroșare – amidonul de porumb.

Majoritatea rețetelor recomandă folosirea făinii, dar îți propun să încerci amidonul de porumb (dacă nu ai făcut-o deja) cel puțin din următoarele motive: spre deosebire de făină, nu are gust în mâncare; în momentul în care îl dizolvi în lichid nu formează cocoloașe; se gătește mai repede ca și făina și trebuie folosită o cantitate mai mică (proporția este 1 lingură amidon = 2 linguri făină); este mult mai sănătos decât făina și nici nu conține gluten.

Dizolvă amidonul în 1 – 2 lingurițe de apă sau supă, până are consistența smântânii lichide. Adu supa-cremă la punctul de fierbere și adaugă amidonul, în fir subțire, amestecând energic. Fierbe, la foc mic, pentru 5 minute sau până observi că supa-cremă a devenit mai groasă, apoi stinge focul.

Adaugă smântâna lichidă. Acesta ar trebui să fie la temperatura camerei. Dacă este rece, de la frigider, pentru a evita șocul termic, pune un polonic de supă-cremă fierbinte în smântână. Amestecă până se omogenizează complet. Supa-cremă de ciuperci este gata.

Sursa: Mamachef.ro

La ce vârstă și-a pierdut fecioria Mihaela Rădulescu. Cum s-a întâmplat, ne povestește ea

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre