Simona Ionescu / Redactor Șef

Supă cremă de pui cu ciuperci

Supă cremă de pui cu ciuperci
Iată o rețetă perfectă pentru o masă sățioasă în care veți servi un singur fel. Supa e consistentă, ciupercile și carnea sunt pline de savoare. Iar servirea e ieșită din comun. Rețeta este pentru 2 persoane, dar puteți dubla cantitatea ingredientelor dacă aveți mai multe persoane la masă. 

Ingrediente aluat: 10 g drojdie proaspătă, jumătate linguriță sare, 1 linguriță zahăr, 150 ml lapte, 250 g făină.

Ingrediente supă: 500 ml lapte, 200 grciuperci proaspete, 250 g piept de pui, 2,5 linguri făină, 50 g unt, 1 ceapă, sare și piper după gust.

Prepararea aluatului:  Într-un vas punem drojdia, sarea și zahărul. Cu o lingură amestecăm compoziția. Peste câteva secunde, vom observa cum drojdia devine lichidă. Nu va fi nevoie ca drojdia să fermenteze. Adăugăm aici laptele de temperatura camerei. Adăugăm treptat făina și frământăm aluatul. Formăm o cocă de aluat moale, pe care o vom pune să se odihnească aproximativ 1 oră.


Caesar, cea mai celebră salată din lume. Rețeta

De ziua lui, Smiley și-a dus iubita în „Elveția României”


Peste 1 oră despărțim coca în 2 părți. Din fiecare parte desprindem cîte o bilă mică de aluat. Modelăm bilele care vor reprezenta „farfuriile” noastre. Vom obține 2 farfurii, pe care le vom pune pe o tavă. Le lăsăm să crească 30 min, după care le punem în cuptorul supraîncălzit la 180C, timp de 25 – 30 de minute.

Prepararea supei-cremă: Vom tăia după dorință ciupercile și pieptul de pui. Ceapa o vom tăia mărunt. Ciupercile le vom căli la foc mediu spre tare în tigaia încinsă cu ulei vreo 10 minute. Ceapa și pieptul de pui, la fel, le vom căli separat. Toată ceapa rumenită, 2 linguri de piept de pui și 2 linguri de ciuperci călite le vom da prin blender.

Într-un ceaun vom topi untul. Când untul s-a topit, adăugăm laptele rece. Tot aici adăugăm făina. Amestecăm compoziția atât timp cât este rece pentru a evita la maxim cocolașele. Când compoziția a început să fiarbă, adăugăm ceapa, pieptul și ciupercile date prin blender. Tot aici punem restul de ciuperci și pieptul de pui călite. Adăugăm sare și piper după gust. Fierbe, totul 7 – 10 minute după care stingem focul. Dacă crema s-a îngroșat, adăugăm încă puțin lapte.

Tăiem capacul pâinicii, scoatem miezul și punem supa cremă în farfuria improvizată. Se poate servi și în farfurie obișnuită împreună cu pesmeți.

Sursa: Bunica.md

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre