Supa de somon, gustoasă, ușoară și răcoritoare, excelentă când e dezlegare la pește

Supa de somon, gustoasă, ușoară și răcoritoare, excelentă când e dezlegare la pește
Prima dezlegare la pește din Postul Adormirii Maicii Domnului este pe data de 6 august, când se cinstește Schimbarea la față a Domnului.

Dacă v-ați săturat de clasicele supe și vreți ceva cu totul și cu totul deosebit, încercați supa de somon. E pur și simplu genială.

Supa de somon, gustoasă, ușoară și răcoritoare, excelentă când e dezlegare la pește

Pentru a pregăti supa de somon, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 200-300 grame carne de somon, 2-3 morcovi, albitură, 1/2 ceapă, 1/2 ceașcă cu orez, o lamâie (opțional), pătrunjel (opțional).

Mod de preparare

Spălați bine somonul (pentru un gust nemaipomenit ar fi mai bun tacâmul de somon) și puneți la fiert într-o oală mai mare alături de o jumătate de ceapă. După ce carnea a fiert foarte bine se scoate și se lasă la răcit. Dați oasele la o parte, la fel și pielea.

Strecurați supa rămasă și puneți din nou la fiert, iar după primul clocot adăugați morcovii și albitura, dar tăiate puțin mai mare. După ce sunt legumele aproape fierte, puneți și carnea de somon, sare cât considerați și mai lăsați la foc încă un sfert de oră. În final, se pune zeamă de lamâie dupa gust și patrunjelul.

Somon în crustă de nuci

Un alt preparat cu un gust extraordinar cu care sigur vă veți impresiona musafirii este somonul în crustă de nuci. Aveți nevoie de 700 g filé de somon, 3 linguri cu muştar iute, 45 g margarină topită, 5 linguriţe cu miere, 50 g pesmet fin, 50 g nuci măcinate, sare și piper.

Mod de preparare

Pentru început amestecați muştarul, margarina şi mierea. Separat, procedați la fel cu pesmetul și nucile. Spălați bine peștele, porționați și presărați cu sare și piper. Puneți puțină grăsime în tava de la cuptor, apoi ungeți peștele cu amestecul de muștar cu miere. Ulterior, presărați peste el din amestecul de nuci și pesmet. Introduceți la cuptor pentru zece minute. Preparatul este gata dacă atunci când verificați cu furculița, carnea se desprinde ușor.

Sursă foto: qbebe