O modalitate simplă de a pregăti legumele, sunt supele cremă. Şi sunt atâtea opţiuni… De data aceasta Liana a optat pentru o reţetă simplă şi rapidă, pe care o veţi găsi şi pe blogul ei, Pe masa din bucătărie, deoarece avea somon marinat de la Ocean Fish şi a vrut neaparat să facă o supă cu el. Chiar dacă se garniseşte supa la sfârşit cu el, măcar e acolo!
Somonul afumat este un preparat obținut, de obicei dintr-un filet de somon, care este sărat și, mai apoi afumat. Deși are beneficii nutriționale și dezavantaje, somonul afumat poate face parte dintr-o masă sănătoasă dacă îl consumi cu moderație. Totuși, ai grijă să îl cumperi întotdeauna de la un furnizor de încredere, consumă-l înainte de data de expirare și păstrează-l în frigider în mod corespunzător.
Somonul afumat este o sursă bună de proteine, cu peste 15 grame în fiecare porție. De asemenea, conține vitamine din complexul B, precum și vitamina D, magneziu și seleniu. În timp ce o porție conține 3, 67 grame de grăsime, majoritatea provin din grăsimi monoinsaturate sănătoase pentru inimă. Somonul este și o bună sursă de acizi grași omega-3.
Ingrediente pentru supă cremă de mărar
un castravete Fabio sau 4 mai mici,
1 cartof mare,
2 cepe,
50g unt,
1 l supă de legume,
1 legatură de mărar,
250ml smântană,
50g somon afumat
sare şi piper
Mod de preparare
Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o căleşti până se înmoaie într-o cratiţă cu untul topit. Adaugi castraveţii tăiaţi bucăţi, cartoful cubuleţe, supa de legume, asezonezi cu sare şi piper după gust şi fierbi până când se înmoaie legumele.
Scurgi zeama dacă este prea multă, adaugi mărarul, pui totul în blender sau pasezi cu mixerul vertical până devine o cremă. Torni amestecul din nou în cratiţă, pui două linguri de smântână, subţiezi cu zeama până la consistenţa dorită şi mai dai un clocot.
Serveşti supa caldă, garnisită cu smântână amestecată cu mărar, somonul marinat tăiat felii subţiri şi o crenguţă de mărar.
Sursa: Pe masa din bucătărie
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook