Simona Ionescu / Redactor Șef

Plăcintă cu fructe uscate și nuci, o minunăție a rusoaicelor din Postul Crăciunului. Rețeta o să vă meargă la suflet

Plăcintă cu fructe uscate și nuci, o minunăție a rusoaicelor din Postul Crăciunului. Rețeta o să vă meargă la suflet
Dacă duceți lipsă de idei de ceva dulce în timpul Postului Crăciunului sau pur și simplu vreți să faceți un desert de excepție pentru o seară cu familia, puteți încerca rețeta de plăcintă cu fructe uscate a gospodinelor din Rusia.

Plăcinta dulce cu fructe uscate și nuci din Rusia îndulcește orice credincios care ține Postul Crăciunului așa cum se cuvine. Rețeta este pe cât de gustoasă, pe atât de simplă.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti unul dintre deserturile de post preferate ale rușilor, aveți nevoie pentru aluat de următoarele ingrediente: 500 ml apă, 30 g drojdie, 170 g zahăr, 15 g sare, 150 ml ulei, 1.200 kg făină.

Pentru umplutură vă sunt necesare 200 g prune uscate, 200 g caise uscate, 200 g pere, 200 g stafide, 500 g mere proaspete, sucul de la o jumătate de lămâie, 100 g zahăr, 100 g nuci, 500 g halva de floarea soarelui.

Dacă nu aveți halva, puteți crește cantitatea de fructe uscate. Pentru siropul de zahăr: 800 ml apă, 400 g zahăr.

Mod de preparare

Plăcintă cu fructe uscate și nuci, o minunăție a gospodinelor rusești în Postul Crăciunului. Rețeta o să vă meargă la suflet
Plăcintă cu fructe uscate, deliciul din Postul Crăciunului

Amestecați apa caldă cu drojdia și zahărul și lăsați să stea 10 minute. Adăugați untul și sarea. Frământați aluatul și lăsați într-un loc cald timp de 25-30 de minute, acoperit cu folie de plastic sau un prosop.

Adăugați zahărul în apă și amestecați și veți obține siropul de zahăr. Puneți caisele uscate, prunele, stafidele și perele într-o pungă vidată și adăugați siropul de zahăr, apoi sigilați-o și fierbeți timp de o oră. Răciți tocațio totul.

Prăjiți merele cu zahăr

Zdrobiți halva cu o furculiță. Curățați merele, tăiați-le, apoi prăjiți-le cu zahăr într-o tigaie. Amestecați toate ingredientele pentru umplutură. Într-o formă rotundă (ideal cu diametrul de 24 cm) puneți puțin mai mult de jumătate din aluat și întindeți-l. Întindeți umplutura deasupra.

Luați restul de aluat, întindeți și acoperiți plăcinta cu el. Tăiați excesul de aluat și strângeți cu degetele partea de jos și de sus a aluatului. Introduceți la cuptor și coaceți 35 de minute la o temperatură de 160 grade Celsius până când plăcinta este ușor rumenită.

Sursă foto: www.gw2ru.com

Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!

 

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri