Plăcintă cu fructe uscate și nuci, o minunăție a rusoaicelor din Postul Crăciunului. Rețeta o să vă meargă la suflet
Plăcinta dulce cu fructe uscate și nuci din Rusia îndulcește orice credincios care ține Postul Crăciunului așa cum se cuvine. Rețeta este pe cât de gustoasă, pe atât de simplă.
Pentru a pregăti unul dintre deserturile de post preferate ale rușilor, aveți nevoie pentru aluat de următoarele ingrediente: 500 ml apă, 30 g drojdie, 170 g zahăr, 15 g sare, 150 ml ulei, 1.200 kg făină.
Pentru umplutură vă sunt necesare 200 g prune uscate, 200 g caise uscate, 200 g pere, 200 g stafide, 500 g mere proaspete, sucul de la o jumătate de lămâie, 100 g zahăr, 100 g nuci, 500 g halva de floarea soarelui.
Dacă nu aveți halva, puteți crește cantitatea de fructe uscate. Pentru siropul de zahăr: 800 ml apă, 400 g zahăr.

Amestecați apa caldă cu drojdia și zahărul și lăsați să stea 10 minute. Adăugați untul și sarea. Frământați aluatul și lăsați într-un loc cald timp de 25-30 de minute, acoperit cu folie de plastic sau un prosop.
Adăugați zahărul în apă și amestecați și veți obține siropul de zahăr. Puneți caisele uscate, prunele, stafidele și perele într-o pungă vidată și adăugați siropul de zahăr, apoi sigilați-o și fierbeți timp de o oră. Răciți tocațio totul.
Zdrobiți halva cu o furculiță. Curățați merele, tăiați-le, apoi prăjiți-le cu zahăr într-o tigaie. Amestecați toate ingredientele pentru umplutură. Într-o formă rotundă (ideal cu diametrul de 24 cm) puneți puțin mai mult de jumătate din aluat și întindeți-l. Întindeți umplutura deasupra.
Luați restul de aluat, întindeți și acoperiți plăcinta cu el. Tăiați excesul de aluat și strângeți cu degetele partea de jos și de sus a aluatului. Introduceți la cuptor și coaceți 35 de minute la o temperatură de 160 grade Celsius până când plăcinta este ușor rumenită.
Sursă foto: www.gw2ru.com
Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!
Jurnalistă cu peste 20 de ani de experiență, a debutat ca redactor la cotidianul Tineretul Liber, apoi a contribuit la dezvoltarea altor proiecte. A scris pentru „Evenimentul Zilei”, „Curentul”, „Monitorul de București”, revistele „Felicia” și „Taifasuri”. Din anul 2021 este activă pe site-ul Rețete și Vedete. La toate publicațiile enumerate a publicat articole pe actualitate, lifestyle, monden, medicină naturistă, sănătate, reportaje, religie, horoscop, editoriale.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook