Super rețetă – rulouri de lasagna cu șuncă. Un alt fel de a folosi ingredientele preferate

Super rețetă – rulouri de lasagna cu șuncă. Un alt fel de a folosi ingredientele preferate
Aproape nu există om căruia să nu îi placă lasagna, iar șunca intră, de asemenea, între preferințele tuturor.

Iată o rețetă care folosește și șuncă, și ingrediente de lasagna, iar rezultatul este cu adevărat spectaculos. În final, în locul mâncării tradițional gătite în tavă, veți prepara rulouri apetisante și incredibil de gustoase. De fapt, rețeta e aceea de cannelloni tradiționali! Doar că, în loc să cumpărați gata preparate tuburile de cannelloni, veți folosi foi de lasagna. Astfel, vă veți putea juca cu ingredientele, și veți putea compune straturile, ca un master chef.

Ingrediente pentru rulouri de lasagna cu șuncă

-1 pachet de paste proaspete pentru lasagna (500g)

-350 g de brânză mozzarella feliată

-350 g de șuncă tăiată în felii

-Margarină pentru ungere

-2 căni de sos de roșii (cumpărat gata făcut)

-100 g de brânză parmezan rasă

-Frunze de măghiran pentru presărare deasupra

-Roșii cherry pentru decorare

Mod de preparare

După ce ați pregătit ingredientele pe masa de lucru, începeți pregătirea. Înmuiați mai întâi foile de lasagna. Ideea nu e să le fierbeți, ci să le hidratați, în apă călduță, pentru a deveni maleabile. Este necesar acest pas, deoarece, așa cum vedeți, rețeta e una de rulouri. Foile de lasagna ( dacă nu cumva aveți la dispoziție unele proaspete) sunt tari, uscate și casante.

Pe fiecare pătrat de foaie de lasagna se așază o felie de mozzarella și, deasupra ei, câte o felie de șuncă. Se rulează ca niște rulouri obișnuite, apoi se așază rulourile unul lângă altul într-o tavă mare de copt unsă în prealabil cu margarină, pentru ca ingredientele să nu se lipească de ea.

După ce ați peparat toate rulourile, și l-ați aranjat unul lângă altul în tavă, se acoperă totul cu sosul de roșii. În final se presară deasupra cele 100 g de parmezan ras, pentru ca rulourile să se gratineze foarte frumos în timpul coacerii. Tava se dă la cuptor în aragazul preîncălzit, iar coacerea durează aproximativ 20 de minute, până ce preparatul prinde o culoare aurie delicioasă. În final se scoate tava, se presară deasupra busuioc tocat și se decorează cu roșii cherry.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre