Superstiții și obiceiuri de Crăciun ascunse de strămoși. Sunt adevărate ritualuri care îți pot schimba viața

Superstiții și obiceiuri de Crăciun ascunse de strămoși. Sunt adevărate ritualuri care îți pot schimba viața
Poveștile de Crăciun ne poartă pe toți într-o lume magică, unde nimic nu e imposibil. Ce tradiții respectă alte popoare.

Din cele mai vechi timpuri, Nașterea Domnului a adunat diferite obiceiuri și tradiții pe meridianele lumii.

Superstiții și obiceiuri de Crăciun din lume mai puțin știute. Ce să faceți ca să aveți belșug tot anul

În vremurile îndepărtate, în țările nordul Europei se obișnuia ca gospodinele să facă o prăjitură în forma unui bou, pentru a atrage norocul. O veche legendă spune că în ziua de Crăciun trebuie să se adune într-un singur loc toată încălțămintea familiei, pentru a fi armonie în casă. Și, sub nici o formă, nu e indicat să faceți o urare unei persoane înainte să vă încălțați. Iar pentru ca belșugul să intre în casa voastră, se recomandă ca în ajunul Crăciunului să puneți o piatră într-un pom fructifer.

Bradul împodobit vă protejează împotriva spiritelor rele

În ajunul Crăciunului, locuitorii din Yorkshire păstrează un obicei străvechi: se bat clopotele. Este semnul că atunci când Hristos a venit pe lume, a pierit diavolul. Colindătorii din Anglia sunt cei mai fericiți, pentru că pleacă întotdeauna cu bani. Altfel, cei colindați cu arici la buzunar vor avea mare ghinion.

Francezii sunt convinși că bradul îi protejează împotriva spiritelor rele pe toți cei care stau în jurul său, de aceea pomul împodobit nu le lipsește din casă.

Și suedezii au superstițiile lor. Nimeni nu are voie să aibă vreo scamă pe haine de Crăciun, altfel nu vor avea parte de bogăție anul ce va veni.

Solzii de pește vor aduce bani

Fetele din Rusia merg în ajunul Crăciunului la casele iubiților. Dacă aceștia le vor declara dragostea, e semn bun că au ales bărbații potriviți.

Locuitorii din Germania nu concep ca de pe masa tradițională să lipsească peștele. Iar solzii vor fi curățați și puși în buzunar, pentru ca banii să nu lipsească niciodată.

În Albania există o altă tradiție care se respectă. Toată lumea aruncă în foc mâncarea rămasă de la masa de Crăciun. Doar așa vor avea noroc tot anul.

Sub nici o formă nu veți vedea vreo persoană din Cehia care împrumută vreun obiect de îmbrăcăminte înainte de Crăciun. Sunt convinși că li se vor face vrăji și farmece.

Sursă foto: mythologica