Tabloidul New York, piratat de un angajat. Unul din mesajele postate îndemna la asasinarea lui Joe Biden

Tabloidul New York, piratat de un angajat. Unul din mesajele postate îndemna la asasinarea lui Joe Biden
Tabloidul conservator New York Post a anunţat că a fost ”piratat” de un angajat care a postat tweeturi şi articole în care îndeamnă la asasinarea unor politicieni, inclusiv la uciderea lui Joe Biden.

La scurt timp de la acest incident, angajatul respectiv a fost concediat. Tabloidul New York Post a anunţat că a fost ”piratat” de către unul dintre angajaţii săi, după publicarea unor articole şi tweeturi care îndeamnă la asasinarea unor personalităţi politice – inclusiv la asasinarea preşedintelui american Joe Biden, relatează AFP.

The New York Post a fost piratat”, a anunţat tabloidul joi, într-un tweet, după ce a preluat din nou controlul contului său de Twitter. Ancheta New York Post arată că acţiunile neautorizate au fost comise de către un angajat şi luăm măsurile adecvate”, anunţă acest cotidian conservator într-un comunicat transmis AFP.

Tweeturi în care se îndeamnă la asasinarea lui Joe Biden şi alesei democrate din New York Alexandria Ocasio-Cortez au fost publicate în forma obişnuită a tweeturilor acestei filiale a News Corp, imperiul mediatic al miliardarului de origine australiană Rupert Murdoch.

Conținut josnic și condamnabil

Un tweet cu injurii rasiste la adresa primarului afro-american al New Yorkului, Eric Adams, posta un link către un articol al site-ului cu acelaşi titlu ca mesajul postat pe Twitter, potrivit jurnalistului de la BuzzfeedNews David Mack.
”Angajatul a fost concediat”, a anunţat ”Post” într-un comunicat, în care precizează că a ”retras imediat conţinutul josnic şi condamnabil de pe site-ul nostru de web şi de pe conturile noastre pe reţele de socializare”.

Incident similar la Fast Company

Recent, un alt incident de acest gen a pus pe jar reprezentanții Fast Company. Atunci sistemul de gestionare a conținutului companiei a fost spart pentru a trimite notificări Apple News ofensatoare către cititori.

Fast Company și-a închis site-ul timp de mai bine de o săptămână pentru a-și reconstrui sistemele în urma atacului.

Hackerul, care s-a identificat prin pseudonimul „Thrax”, a postat un articol pe site-ul Fast Company în care descrie cum a găsit o parolă „ridicol de ușoară” care a fost folosită pentru mai multe conturi, inclusiv la cel de administrator, permițându-i accesul la sistemele postului de știri.