Simona Ionescu / Redactor Șef

Impostoarea Anna Delvey, despre care s-a făcut un serial pe Netflix, își împlinește visul în lumea artei

Impostoarea Anna Delvey, despre care s-a făcut un serial pe Netflix, își împlinește visul în lumea artei
Ca urmare a popularității unei expoziții de artă „Anna liberă” din New York din luna martie — care a prezentat lucrări realizate de Delvey și redesenate de colegul artist și fost impostor Alfredo Martinez — Delvey lansează prima ei expoziție personală, intitulată „Allegedly”.

„Vara înșelătoriei” a fost un termen inventat pentru a marca vara anului 2018, și povestea falsei moștenitoare germane care a cucerit New York-ul, Anna Sorokin, tânăra  care s-a infiltrat în cercurile sociale înalte ale orașului și a păcălit o mulțime de oameni sub numele fals „Anna Delvey”. Numele îl știți de la televizor.

Povestea lui Sorokin a fost dramatizată în serialul Netflix de mare succes Inventing Anna, produs executiv și scris de Shonda Rhimes și bazat pe articolul semnat Jessica Pressler despre Delvey în revista New York a. Înainte de a viziona serialul, iată câteva lucruri pe care trebuie să le știți despre povestea reală din spatele scenariului.

Povestea Annei a ajuns subiect de presă

Așa cum presa a relatat, povestea falsei moștenitoare e cât se poate de reală. Ea a ieșit la iveală datorită unui articol din revista New York. În mai 2018, New York a publicat articolul lui Pressler, „How Anna Delvey Tricked New York’s Party People,”, care detaliază exact modul în care Sorokin a înșelat un număr de oameni și instituții pentru a-și finanța stilul ei de viață generos din Manhattan, care includea o suită de lux la hotel.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Inventing Anna (@inventinganna)

Delvey a ajuns să fie condamnată pentru că a înșelat cu aproximativ 200.000 de dolari bănci și hoteluri de lux, în timp ce încerca să obțină un împrumut de 22 de milioane de dolari pentru a înființa un club de artă de elitist. În prezent, Delvey stă într-un centru de detenție din Goshen, NY.  Născută în Germania, „se poate autodeporta acum în orice țară dorește sa meargă, dar alege să rămână in USA  pentru a lupta împotriva condamnării și deportării sale”, transmit avocații care o reprezintă.

Anna Delvey, prima expoziție personală de artă

Expoziția personală a tinerei este o colecție de schițe pe care le-am creat în detenție a explicat Delvey într-o declarație pentru Page Six. „Am vrut să surprind câteva dintre momentele din ultimii ani, atât nevăzute până acum, cât și emblematice, folosind instrumentele limitate pe care le am  avut la dispoziție.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna Delvey (@theannadelvey)

Unele dintre piese sunt simple, altele sunt mai abstracte și vor fi unice ca semnificație și aspect”. Ea a continuat: „Am studiat ilustrația de modă la Parsons din Paris, dar nu am mai schițat de atunci și am făcut-o abia acum în această închisoare din nordul statului New York. Ați auzit deja atât de multe variante, dar acesta este începutul în care îmi spun povestea, din perspectiva mea”.

Schițe evaluate la jumătate de milion de dolari

Amintim că Anna Delvey a vândut drepturile asupra poveștii sale către Netflix pentru serialul „Inventing Anna” pentru 320.000 de dolari. Chris Martine, care se ocupă de vânzările de artă pentru Delvey prin Clubul său de artă susține că sunt disponibile pentru colecționari 48% din lucrările colecției. El susține că valoarea totală este de 500.000 de dolari.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre