Rețeta secretă a bunicii: Tăiței cu varză și pesmet

Rețeta secretă a bunicii: Tăiței cu varză și pesmet
Chef Nicolai Tand ne readuce în prim plan o rețetă pe care bunicile noastre o găteau deseori. E delicioasă, chiar dacă nu e ceva foarte „modern”.

Nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara această rețetă de tăiței cu varză și pesmet. Sunt ingrediente simple, pe care, cu siguranță, le folosiți și la alte preparate, deci, mai mult ca sigur, le aveți deja în casă.

Ingrediente pentru rețeta de Tăiței cu varză și pesmet

1 varză proaspătă

2 cepe

50 ml ulei

150 gr tăiței

250 gr carne tocată

50 gr orez

150 gr pastă de roșii

50 gr pesmet

15-20 gr unt

50 gr parmezan

sare și piper

Mod de preparare

Dacă ingredientele folosite sunt simple și la îndemână și modul de preparare al rețetei tot simplu este și nu necesită nici mult timp. Pentru această rețetă de tăiței cu varză și pesmet se prepară mai întâi varză călită cu o ceapă și puțin ulei, după cel mai clasic mod. Asta înseamnă că se toacă varza fideluță, sau se dă pe răzătoarea mandolină și se presară cu sare și piper. Se amestecă bine (se frământă) și se lasă la odihnit până se călește ceapa în uleiul încins. Varza se scurge bine și apoi se călește în uleiul cu ceapă.

După ce varza este preparată, tăițeii se fierb în apă cu sare, iar pesmetul se trage în puțin unt topit. Toate aceste preparate se asamblează în straturi, în timpul servirii. De exemplu, puteți urma principiul cunoscut pentru rețeta de varză a la Cluj. Pesmetul se presară deasupra, la fel și parmezanul răzuit, când vaeza este fierbinte.

Nu în ultimul rând, amintim că, în afară de faptul că este folosită în bucătărie în foarte multe moduri, varza mai prezintă şi alte avantaje, de această dată asupra sănătăţii. Varza este o legumă bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului şi a bolilor de inimă prin neutralizarea radicalilor liberi.

Sursa: Neatza cu Răzvan și Dani

Recomandarile noastre