Însă Kate are alte câteva talente care nu sunt la fel de bine documentate, de care știe foarte puțină lume.
De la comunicarea în limbajul semnelor, până la capacitatea de a face scufundări la adâncimi de 30 de metri sub nivelul mării, sunt doar câteva dintre nenumărate abilități pe care prințesa le are.
Limbajul semnelor
La începutul acestui an, Prințesa de Wales a arătat cât de bine se descurcă în limbajului semnelor în timpul unei vizite regale la Muzeul Național Maritim din Cornwall, în Falmouth. Vorbind cu copiii de la școala primară King Charles C of E înainte de o cursă de modele de bărci, Kate a părut să folosească improvizat limbajul semnelor pentru a comunica cu un copil care avea probleme de auz.
Și nu e pentru prima dată, pentru că în 2014 Kate a folosit limbajul semnelor în timp ce vizita un club local de cercetași din estul Londrei. Tot atunci a folosit această abilitate pentru a face promisiunea cercetașilor: „Promit să fac tot ce pot, să fiu amabilă și de ajutor și să îmi iubesc lumea”.
Prințesa Diana a devenit patroana regală a Asociației surzilor britanici în 1983
Prințul William, de asemenea, folosește limbajul semnelor. În 2020, el a prezentat un MBE expertului în limbajul semnelor Alex Duguid, care a semnat Emmerdale și Coronation Street pentru telespectatorii surzi de la ITV timp de decenii.
Prințesa Diana a devenit patroana regală a Asociației surzilor britanici în 1983 și a fost „foarte admirată de persoanele surde pentru că a învățat limbajul semnelor”. Ea a renunțat la această funcție în 1996, cu doar câteva luni înainte de finalizarea divorțului cu Charles.
Desenează, fotografiază și pictează
Kate a devenit cunoscută pentru abilitățile sale de fotograf. Ea a făcut singură portrete ale copiilor ei de ziua lor de naștere, în loc să comande un profesionist. De asemenea i-a făcut câteva fotografii Camilei pentru Country Life, anul trecut. Dar Kate are și mai multe abilități artistice în mânecă, inclusiv dragostea ei pentru desen și pictură.
Interesul ei pentru artele creative a fost evident atunci când a absolvit Universitatea St Andrews cu o diplomă de 2:1 în Istoria Artei și a fost pusă în evidență în timpul nunții surorii sale mai mici, Pippa Middleton cu James Matthews, în 2017. Atunci se spune că a desenat pe partea din față a broșurii de slujbă biserica St Mark’s Church din secolul al XII-lea din Englefield, lângă Reading.
Micuțul George îi moștenește talentul
Talentul prințesei a fost lăudat și de noul ei cumnat, care i-a mulțumit în timpul discursului său: „Pentru sora lui Pippa, atâta abilitate – un desen frumos al bisericii St Mark’s în ordinea de slujbă”. În 2015, prieteni ai prințesei au declarat pentru Daily Mail că frumoasa Kate și-a petrecut verile în Norfolk desenându-i pe prințul George și pe prințesa Charlotte.
Se pare că cel care-i moștenește talentul este fiul cel mare, George. De Crăciun, prințul și prințesa de Wales au împărtășit un desen festiv al unui ren realizat de viitorul rege. Ei au scris pe Instagram: „Crăciun fericit”, adăugând că desenul a fost realizat de Prințul George.
Kate e și un bun apicultor
La fel ca fratele ei, James Middleton, Kate este o apicultoare pasionată, împărțind chiar și borcane de miere din grădina ei în timpul vizitelor regale. Cu ocazia unei vizite la Muzeul de Istorie Naturală din South Kensington, Londra, în 2021, prințesa a dezvăluit că are și ea albine la reședința sa din Norfolk. În timpul vizitei sale, ea a adus cu ea un borcan de miere din grădina din Norfolk, oferindu-l copiilor de la Școala primară St Mary of the Angels din Londra.
„Vreți să gustați? Am câte o lingură pentru fiecare. Aceasta a venit special din stupina mea. Vedeți dacă are același gust ca acasă. Are gustul mierii din magazine? Are gust de flori?”, a spus atunci Kate. Ulterior, le-a spus copiilor că în Anglia există 350 de specii de albine. „Nu-i așa că este uimitor? De fiecare dată când vedeți o albină, spuneți mulțumesc foarte mult, pentru că ele produc miere delicioasă”.
Jucătoare de tenis și o bună schioare
Kate este și o sportivă talentată, fiind căpitanul echipei de hochei în timpul școlii, o jucătoare de tenis pasionată și o bună schioare. Cu toate acestea, în 2015, ea s-a apucat de un nou sport, obținând calificarea pentru scufundări în ape deschise a Asociației Profesionale a Instructorilor de Scufundări (PADI), care îi permite să se scufunde până la 30 de metri sub suprafață.
Aceasta este una dintre cele mai avansate calificări de scufundări. The Telegraph a relatat la vremea respectivă că prințesa și-a obținut calificarea pe insula Mustique, în Caraibe. „Scufundarea este un lucru care îi place foarte mult ducesei, iar ducele de Cambridge, care este, desigur, președintele BSAC, a declarat în trecut că speră ca și copiii săi să devină interesați de acest sport”, a spus un purtător de cuvânt al Palatului Kensington.
Kate și William s-au scufundat alături de rechini
Prințul William este un scafandru pasionat de ani de zile și a preluat de la tatăl său, regele Charles, funcția de președinte al British Sub-Aqua Club, organismul care guvernează scafandrii de agrement din Marea Britanie.
Recent, cuplul a fost văzut făcând o pauză din turneul regal din Caraibe, făcând scufundări cu scafandri profesioniști în largul coastei Belize. Cuplul a fost înconjurat de rechini infirmieră inofensivi în timp ce inspectau lucrările de conservare care se fac pe reciful de corali.
Bucătăreasă excelentă
Pe lângă toate celelalte talente ale sale, Kate este o bucătăreasă excelentă, așa cum recunoaște și William: „Katherine este foarte bună”. La primul ei Crăciun petrecut alături de familia regală, se spune că prințesa, pentru că nu știa ce să-i ofere Reginei Elisabeta, s-a mulțumit să facă chutney după rețeta îndrăgită a bunicii sale.
Când cuplul a locuit în Anglesey în primii ani de căsnicie, prințesa și-a arătat abilitățile în mod frecvent. După ce mergea la cumpărături la Waitrose sau Morrisons din localitate, însoțită de personalul de securitate, îi pregătea lui William cina preferată cu pui la cuptor sau făcea cârnați de casă cu mașina personală de făcut cârnați. În timp ce soțul ei era la serviciu, Kate făcea gemuri de prune sau căpșuni, pe care le folosea apoi ca daruri de Crăciun.
Bună pianistă
În decembrie 2021, Kate și-a șocat fanii cu interpretarea ei acompaniindu-l pe cântărețul Tom Walker în timpul unui concert de colinde de Crăciun la Westminster Abbey. Performanța, dedicată celor dragi trecuți la Ceruri, a fost aplaudată atât de fanii regali, cât și de muzicieni, prințesa cântând la pian pe noul său single For Those Who Can’t Be Here.
Cât de bine grădinărește
În 2019, Kate a demonstrat că se pricepe la designul în aer liber, ocupându-se de Chelsea Flower Show. Amenajarea impresionantă a fost creată pentru a încuraja familiile „să iasă afară” și „să se bucure de natură”, prezentând o căsuță în copac, o cascadă, o vizuină rustică și un foc de tabără, precum și cioturi de copac, trepte și un buștean gol pe care copiii să se joace.
Ea a decis să planteze albăstrele, ca un semn nostalgic al copilăriei sale, precum și flori de genul „nu mă uita”, în semn de recunoștință față de soacra sa, Prințesa Diana, întrucât erau florile sale preferate.
De ce nu s-a mai ocupat de canotaj
Un talent mai puțin cunoscut este faptul că a fost cândva o pasionată de canotaj. Putea chiar să țină la cârmă o barcă dragon și urma să ia parte la o cursă peste Canalul Mânecii în 2007. Kate făcea parte din echipajul format din 21 de femei, numit The Sisterhood, care urma să se întreacă cu o barcă de bărbați pe suprafața apei.
Însă Kate nu a mai participat la cursă după ce a fost sfătuită de Palatul Buckingham să nu o facă. El a declarat la momentul respectiv: „Am înțeles că i s-a ordonat să renunțe de către consilierii regali care se tem că rolul continuu al lui Kate risca să devină un eveniment mediatic major”, a mărturisit atunci expertul regal Richard Kay.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook