„Taxidermie” umană. Nu a putut să deschidă coșciugul fratelui, așa că a expus bucăți de piele

„Taxidermie” umană. Nu a putut să deschidă coșciugul fratelui, așa că a expus bucăți de piele
Un accident naval din 2019 avea să îi răpească lui Jonathan Gil fratele geamăn. Angajații de la pompe funebre i-au spus lui Gil că trupul fratelui său e prea saturat cu apă ca să poată să fie expus pentru priveghi.

Gil nu a putut, totuși, să accepte situația și a insistat pe lângă Thomas Boyland, director la Thomas F. Boyland Funeral Home din Queens, New York, pentru o soluție, iar acesta i-a spus despre o companie care oferă rudelor o modalitate alternativă de a păstra vie amintirea celor decedați: conservarea pentru totdeauna a bucăților de piele tatuate de pe cadavre.

Metodă alternativă inedită

Fratele lui Gil avea mai multe tatuaje pe piele, iar Boyland a reușit să preleveze două dintre ele și să le trimită la laboratorul din Ohio, unde Save My Ink Forever oferă acest serviciu inedit, un fel de „taxidermie” umană: conservă pielea tatuată de pe cadavre, transformându-le în veritabile piese de artă. Tatuajele celui înecat au fost înrămate, iar Gil și mama sa au primit rămășițele celui drag chiar de la directorul de pombe funebre.
Intervievat, fratele Gil a mărturisit că a fost năpădit de o mulțime de senzații, unele stranii, dar, în mod surprinzător, tablourile cu piele fratelui său i-au adus alinare. „Într-un mod ciudat, l-am recuperat. Avem o bucățică din el ca amintire.”

Crearea unei amintiri eterne

Compania Save My Ink Forever spune pe site-ul său că a dezvoltat un proces unic de conservare a tatuajelor. „Misiunea noastră este să ajutăm să ducem mai departe povestea unei persoane dragi. Sperăm să ne asigurăm că spiritul și moștenirea celor dragi pot trăi pentru generațiile viitoare.” Astfel, compania declară că se concentrează pe crearea unei amintiri eterne, într-un mod demn de a fi prezentată familiei – o piesă de artă înrămată. Inedita afacere are succes, lucrând cu firme de pompe funebre private din 21 de state din SUA, dar și cu unele din Canada și Marea Britanie.
Intervievat, Kyle Sherwood, conservatorul de tatuaje și COO la Save My Ink Forever, a precizat: „Pentru familie, înseamnă mai mult decât o slujbă la biserică.”