Deși este greu de gestionat, anxietatea poate fi ținută în frâu și chiar eliminată instantaneu, cu ajutorul câtorva tehnici testate de-a lungul timpului. Încearcă-le pe toate și ține cont de faptul că fiecare persoană funcționează diferit. Iată câteva tehnici pentru a lupta cu anxietatea.
Tehnici pentru a lupta cu anxietatea. Respiră
Când mintea se duce către scenarii negative, iar corpul începe să preia toată tensiunea cauzată de anxietate, ai la dispoziție această tehnică simplă, dar eficientă.
Inspiră, expiră, inspiră și expiră din nou, până când desenezi în minte conturul unui pătrat perfect.Fiecare respirație reprezintă o latură. Dacă îți este mai ușor, imaginează-ți de la început conturul pătratului, apoi trasează peste acesta câte o linie, cu fiecare inspirație și fiecare expirație.
Implică-te într-o activitate simplă, care să-ți capteze atenția
Dacă simți că anxietatea a apărut deja în peisaj, o poți elibera făcând o activitate ușoară, dar care să implice un nivel mare de atenție. De exemplu, îți poți face unghiile, poți spală vase, poți face ordine prin casă sau poți rezolva un puzzle. Astfel, îi vei oferi creierului ceva de făcut și îl vei determina să îi întoarcă spatele anxietății.
Mănâncă ceva acru
Poate sună ciudat, însă aceasta este una dintre cele mai bune tehnici pentru diminuarea anxietății. Când corpul tău este învăluit de simptome ale anxietății, îl poți revigora cu un stimul precum gustul acru, intens. Dacă știi că suferi de anxietate, păstrează întotdeauna în geantă o pungă cu bomboane acre, cu gust de lămâie, sau poate chiar o limonadă proaspătă, fără zahăr.
Împarte timpul
În cazul în care știi că urmează să ai o zi dificilă, care îți va provoca anxietate, poate fi util să spargi timpul în mai multe secvențe scurte. Nu te gândi la întreaga zi, ci la următoarea oră sau la următoarele 15 minute. Dacă poți supraviețui în următoarea jumătate de oră, vei putea depăși orice încercare! Această este una dintre acele tehnici pentru diminuarea anxietății. Tehnica te ajută să te concentrezi mai mult pe prezent, fără a oferi minții ocazia de a crea scenarii fatale.
Stai prea mult la birou? Uite ce face corpul tău!
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook