Stăm prea mult la birou, mulți dintre noi. Asta înseamnă mai puțină mișcare. Când stăm jos toată ziua, nu utilizăm destul mușchii fesieri sau ai picioarelor. În timp, asta poate duce la probleme grave legate de aceștia, dar și alte afecțiuni.
Stai prea mult la birou? Uite ce face corpul tău!
Stăm prea mult la birou. Cei mai mulți dintre noi lucrează de acasă ori au rămas fără job, cauza pandemiei. Pe măsură ce avansăm în vârstă, mușchii noștri slăbesc, iar pentru a combate asta, trebuie să-i menținem activi prin mișcare fizică regulată.
Stând jos toată ziua, mușchii picioarelor o iau în direcția opusă, se atrofiază. Asta ne poate pune în pericol echilibrul și sănătatea.
Când stăm la calculator, nu menținem o postură corectă în marea majoritate a timpului. În timp, asta poate produce probleme cu coloana și dureri de spate care ne pot răpune sau pot afecta alte aspecte ale vieții noastre.
Unele studii au arătat că persoanele care stau jos mult au un risc ridicat de probleme cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord.
Statul pe scaun poate cauza chiar și probleme de sănătate mentală, cum ar fi depresia sau anxietatea. Ne lipsesc beneficiile unui stil de viață active.
Starea noastră mentală poate fi afectată de alte probleme cauzate de statul excesiv pe scaun. Apar diverse dureri ce pot apărea într-un stil de viață sedentar. Aceste dureri pot cauza o stare proastă de spirit.
Stai prea mult la birou? Poți să te îngrași
- Statul pe scaun cauzează dureri și încordări la nivelul șoldurilor.
- Atunci când stai pe scaun mult timp, te vei îngrășa mai repede.
- Experții ne mai sugerează și că oamenii care petrec mult timp pe scaun au un risc mai ridicat de a acumula kilograme în zona fesieră, a șoldurilor, a coapselor și a mijlocului.
- Acestea sunt considerate cele mai periculoase zone de îngrășare, precum și cele mai dificile de controlat.
- Statul pe scaun poate afecta metabolismul, deoarece laterează modul în care corpul nostru arde grăsimi pentru a produce energie.
Stai prea mult la birou? Ce e de făcut
- Statul la birou îți permite să alternezi poziția de lucru și să lucrezi atât în picioare, cât și stând pe scaun. SE reduc efectele negative ale statului excesiv pe scaun.
- Asigură-te că faci cât mai multă mișcare în timpul liber. Jogging-ul sau înotul lucrează o bună parte din musculatură și pot ameliora durerile create de stilul de viață sedentar.
- Încearcă să faci pauze pe cât posibil, pentru a-ți întinde mușchii și a pune în mișcare sângele, menajând astfel sănătatea.
- Încearcă să te ridici măcar o dată pe oră timp de câteva minute în care să faci o plimbare scurtă prin încăpere și să te întinzi puțin.
Ceaiul de ghimbir. Face minuni la digestie
Cu ce hrănim mintea pentru a rămâne sănătoasă. Mișcarea este cheia!
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook