Organismul de supraveghere KBA a precizat pe site-ul său că o eroare software a cauzat o defecțiune a sistemului eCall, care este conceput pentru a contacta automat echipele de intervenție, în caz de urgență, în speță al unui accident rutier grav. Radiodifuzorul regional german Rundfunk Berlin-Brandenburg, care deservește regiunea în care se află fabrica germană a modelului Y și unitatea de producție a bateriilor Tesla din apropierea Berlinului, a raportat prima dată această rechemare.
59.129 de vehicule au fost afectate la nivel global, mai spune KBA, dar nu precizează câte dintre acestea au fost înmatriculate în Germania.
Dureri de cap pentru Elon Musk
Această defecțiune de soft reprezintă o durere de cap suplimentară pentru Elon Musk, după ce Tesla a declarat zilele trecute că a livrat cu 17,9% mai puține vehicule electrice în al doilea trimestru față de trimestrul precedent, în condițiile în care restricțiile COVID 19 din China au perturbat producția și lanțul de aprovizionare. Tot el a mai precizat luna trecută că noile fabrici ale Tesla din Texas și Berlin „pierd miliarde de dolari”, în timp ce se străduiesc să crească producția, din cauza lipsei de baterii și a problemelor portuare din China. Tesla a intenționat să deschidă o fabrică în Germania încă de anul trecut, dar producția a început efectiv abia din martie anul acesta.
Tesla a avut mai multe probleme cu obținerea autorizațiilor în Germania, din cauza legilor foarte stricte în domeniu. La un moment dat, constructorului american i-a fost refuzată acordarea unei autorizații, din pricina unor probleme legate de substanțele chimice rezultate din procesul de fabricație și de gestionarea apelor reziduale.
Problemele Tesla în SUA sunt chiar mai mari: la începutul lunii iunie, Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) din SUA şi-a actualizat investigaţia referitoare la sistemul avansat de asistenţă pentru şofer Autopilot pentru 830.000 de vehicule Tesla, fiind un pas înainte necesar pentru a putea solicita o rechemare a mașinilor în service.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook