Simona Ionescu / Redactor Șef

Țigările vor dispărea definitiv? Cine zice

Țigările vor dispărea definitiv? Cine zice
Tutunul dăunează grav sănătății, este avertismentul medicilor. Peste un milliard de oameni de pe tot globul are acest obicei. Totuși, țigările ar putea dispărea complet de pe piață. Cine zice?

În ultimii ani, au apărut tot mai multe restricții pentru fumători. Totuși enorm de mulți oameni fumează, peste un miliard, spune Organizația Mondială a Sănătății. Primele însemnări despre tutun datează după expedițiile lui Cristofor Columb, în secolul XV.

Țigările vor dispărea definitiv? Cine zice

Țigările vor dispărea definitiv? Un analist american a publicat un nou studiu cu privire la țigări. Potrivit lui, țigările vor dispărea de pe piață în următoarea perioadă. Acesta mai precizează că industria tutunului trece printr-o serie de schimbări fundamentale, scrie capital.ro.

Analistul american Adam Spielman a publicat un studiu care arată că giganții din domeniul tutunului trebuie să își îndrepte atenția spre alternativele la țigări. El spune că industria trece printr-o serie de schimări fundamentale și se îndepărtează de țigările clasice.

În studiu citat de către Bloomberg este notat faptul că numărul copiilor care s-au apucat de fumat a scăzut cu aproape 75% în ultimii 20 de ani. În plus, consumul de tutun în rândul bărbaților este în declin pentru prima dată în istorie.

Este motivul pentru care producția s-a prăbușit în ultimii ani. Țigările clasice ar putea dispărea până în anul 2050 în SUA, Australia și în multe țări din Europa și America Latină.

Primele însemnări despre tutun datează după expedițiile lui Cristofor Columb, în secolul XV

Țigările clasice ar putea deveni demodate

Cunoscuta companie care deține brandurile Marlboro și Chesterfield este de părere că țigările clasice ar putea începe să fie considerate demodate. Consumatorii vor renunța la acestea în următorii 10 ani.

Compania americană se pregătește pentru acest moment, devenind unul dintre primii giganți din industrie care au introdus alternative pentru fumători.

Totuși, este de menționat că acest trend nu se regăsește în toate statele lumii. Franța, China și Rusia ar putea rămâne la țigările clasice și după anul 2050.


Ion Creangă era bolnav de epilepsie. Ce nu știați despre marele povestitor

Lucruri mici care ne pot ține în viață mai mult. Activitățile zilnice care ne salvează de infarct

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre