Tipa cu chip de zombie a ajuns la închisoare. Are doar 19 ani și și-a dorit să semene cu Angelina Jolie și face apel la actrița de la Hollywood

Tipa cu chip de zombie a ajuns la închisoare. Are doar 19 ani și și-a dorit să semene cu Angelina Jolie și face apel la actrița de la Hollywood
Marile vedete au întotdeauna o listă întreagă de sosii, unele oficiale, aflate sub contract, altele „la liber” – persoane care și-au dorit cu dinadinsul să le semene. Multe dintre acestea au apelat la intervenții estetice pentru a „deveni” după chipul și asemănarea starurilor pe care le idolatrizează.

O tânără abia ieșită din adolescență a ajuns după gratii, din cauza asemănării cu Angelina Jolie. Supranumită „Sosia zombie” a Angelinei Jolie, Fatemeh Khishvand, cunoscută în mediul online drept Sahar Tabar, a fost condamnată la 10 ani de închisoare în Iran. A ajuns aici din cauza postărilor sale din mediul online, în care arată transformarea ei în marea actriță de la Hollywood.

Acuzațiile care i-au fost aduse tinerei abia trecută de 20 de ani sunt: incitare la violenţă, blasfemie, obţinerea de venituri prin mijloace necorespunzătoare și incitarea tinerilor la corupție. De altfel, tânăra a fost arestată încă din toamna anului 2019, în urma postărilor ei în care pretindea că și-a făcut zeci de operații estetice pentru a se transforma, fizic, după chipul Angelinei Jolie.

Sosia Angelinei Jolie susținea că s-a operat de 50 de ori

Potrivit publicației The Mirror, Sahar Tabar s-a lăudat că a suferit peste 50 de operații estetice pentru a-și schimba chipul, astfel încât să semene cu actrița sa preferată, Angelina Jolie. Imaginile șocante în care pare mai degrabă desfigurată sau moartă au făcut-o celebră. Oamenii chiar au crezut că tânăra s-a mutilat în urma intervențiilor estetice.

Ulterior, tânăra a recunoscut că look-ul a fost obținut cu machiaj și editare a imaginilor în Photoshop, în încercarea de a face ceea ce ea a numit o glumă. Acest lucru a adus-o pe fată după gratii, în urmă cu trei ani.

Practic, de doi ani și jumătate, Sahar Tabar se află în închisoare. În  aprilie 2020, a ajuns să fie ținută în viață de aparate, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19. Tânăra este încarcerată în cea mai periculoasă închisoare de femei din Iran, „Shahre-rey”.

Angelina Jolie implorată să ceară eliberarea tinerei

Chiar dacă tânăra își ispășește pedeapsa, există o întreagă campanie lansată pentru eliberarea tinerei. Jurnalista iraniană Masih Alinejad crede că aceasta a fost condamnată pe nedrept. Aceasta a lansat un nou apel care, speră ea, ajungă până la Angelina Jolie. Vedeta este cunoscută pentru implicarea activă în sprijinirea cauzelor femeilor aflate în dificultate.

“Sahar Tabar are doar 19 ani. O glumă a adus-o după gratii. Mama ei plânge în fiecare zi și își vrea fiica inocentă eliberată. Dragă Angelina Jolie, avem nevoie de vocea ta. Ajută-ne!”, i-a transmis jurnalista actriței.