Tiramisu de post, un deliciu în Postul Paștelui. Merită să încercați!

Tiramisu de post, un deliciu în Postul Paștelui. Merită să încercați!
Dacă faceți parte din categoria celor care iubesc tiramisu, a venit momentul să încercați această rețetă delicioasă, dar de post.

Chiar dacă suntem în Postul Paștelui, nu înseamnă că suntem privați de dulciuri. Pentru că nu putem trăi fără asemenea minunății în farfurie, un tiramisu este tot ce avem nevoie.

Tiramisu de post, un deliciu în Postul Paștelui. Merită să încercați!

Nimeni nu poate refuza o felie de tiramisu. Chiar dacă e de post. Pentru a realiza o astfel de minunăție, aveți nevoie de următoarele ingrediente pentru blat: 2 căni cu făină (cana trebuie să aibă 200 ml), două lingurițe cu bicarbonat, un plic de zahăr vanilat, un praf de sare, 70 ml ulei, 250 ml lapte de soia, 1 pahar cu zahăr.

Pentru prepararea cremei vă sun necesare 70 g pudră de migdale extrafină, câteva linguri cu zahăr pudră sau mai mult, depinde cât de dulce doriți să iasă desertul, 400 ml lapte de soia, 3 linguri cu amidon. Pentru obținerea siropului mai este nevoie de o sticluță de rom sau lichior, după preferințe și 250 ml cafea. Cacao se folosește pentru decor.

Mod de preparare

Pentru tiramisu de post puteți folosi blatul sau, dacă vreți să vă fie mai ușor, puteți alege și pișcoturi de post. Amestecați toate ingredientele pentru blat până se va obține o compoziție omogenă. Turnați totul într-o tavă și introduceți la cuptor. Începeți să pregătiți crema, omogenizând, de asemenea, toate ingredientele.

Puneți pe foc și amestecați până se face o cremă. Lăsați la răcit și pregătiți cafeaua, mai tare ca de obicei. După ce blatul este copt, se pune la răcit, apoi se taie în două și se însiropează cât mai bine. Întindeți jumătate de cremă, apoi puneți cealaltă bucată de blat deasupra. Presați. Însiropați iarăși și puneți și restul de cremă. Introduceți tiramisu la frigider și scoateți atunci când se răcește crema. Este un desert atât de bun că îl veți prepara în orice perioadă de post.

Sursă foto: romaniatv