Clătite Tiramisu, un desert cum nu v-ați imaginat. Rețeta, aici!

Clătite Tiramisu, un desert cum nu v-ați imaginat. Rețeta, aici!
Dacă iubiți deopotrivă clătitele și desertul Tiramisu, această combinație vă va încânta peste măsură.

O combinație între clătite și Tiramisu vă va da senzația că mâncați norișori pufoși stropiți cu cafea. Acest desert e cel mai bun mod posibil de a-ți începe ziua. În plus, rețeta aceasta specială, nu este deloc complexă. Trebuie să pregătiți clătite și apoi, separat, o cremă delicioasă cu mascarpone, de Tiramisu. Folosiți espresso, pentru aceasta, gustul va fi cu adevărat desăvârșit.

Ingrediente pentru Clătite Tiramisu

Pentru clătite: 100 g de făină obișnuită

2 ouă

300 ml lapte

Pentru umplutură: 300 ml frișcă lichidă

250 g Marscapone

2 gălbenușuri de ou

75 g Zahăr

un shot dublu de espresso (Ssau 75ml apă fierbinte și 2 lingurițe de cafea instant)

2 linguri de zahăr

2 linguri de lichior de cafea (sau orice alcool doriți)

Mod de preparare

Se amestecă espresso, zahărul și alcoolul până când zahărul se dizolvă. Se lasă la rece în frigider. Acum puteți să amestecați făina, zahărul și ouăle pentru aluatul de clătite și lăsați-l să se odihnească timp de 30 min.

Separat, amestecați  cu un mixer, împreună, mascarpone, gălbenușurile de ou și zahărul până când se omogenizează. Turnați frișca lichidă și continuați să bateți până când se îngroașă. Acest lucru va dura în jur de 10 minute, asigurați-vă înainte că frișca este foarte rece.

Ungeți o tigaie antiaderentă pusă pe cuptor la foc mediu-jos cu o linguriță de ulei și turnați o cantitate suficientă de aluat, apoi rotiți tigaia pentru a o acoperi uniform. Odată ce partea de sus începe să facă bule, întoarceți clătita și gătiți-o timp de 30 de secunde pe cealaltă parte. Prima întotdeauna arată cam prost, dar o puteți mânca simplă, să vedeți ce bună e. preparați apoi restul clătitelor.

Scufundați clătitele în amestecul de cafea, doar pentru câteva secunde pentru a nu se înmuia prea tare. Întindeți-le, pe fiecare, la orizontală și întindeți deasupra 4 linguri de umplutură de mascarpone.  Clătitele Tiramisu se pliază apoi în sferturi, se acoperă cu o lingură de cremă și se pudrează cu pudră de cacao.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Seema Pankhania (@seemagetsbaked)

Sursa: Instagram