Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de paste la oală. Se gătesc dintr-o dată

Rețetă de paste la oală. Se gătesc dintr-o dată
Aceatsă rețetă se ideală pentru cină. După o zi obositoare la birou, ce poate fi mai relaxant decât să preparați ceva de mâncare rapid, dintr-o singură mișcare. Aveți nevoie de un singur vas pentru această rețetă delicioasă.

Această rețetă este urmărită deja de peste 3 milioane de iubitori de paste. Cu toții au apreciat faptul că mâncarea se prepare foarte rapid și ușor. În plus, rețeta prezintă o combinație surprinzătoare de ingrediente, toate sănătoase.

Ingrediente pentru rețeta de paste la oală

400g de paste cochilii ( puteți folosi și alt fel, dacă vă face plăcere)

120g de broccoli, tocat grosier

100g de mazăre congelată

50g de spanac mic ( folosiți baby-spanac sau, dacă aveți spanac matur, tocați-l mai mărunt)

2 mâini mari de busuioc tocat mărunt

60g de cremă de brânză

3 linguri de pesto verde

coaja și sucul de la jumătate lămâie  bio

fulgi de ardei iuți și nuci de pin pentru a servire, dacă doriți

sare și piper

Mod de preparare

Aruncați pastele într-o cratiță mare și turnați 1 litru de apă fiartă dasupra. Folosiți o cratiță în care pastele să fie acoperite de apă, pentru a se găti uniform. Aduceți la fierbere la foc mare. Acoperiți apoi, reduceți focul la mediu-jos, și lăsați pastele să bolborosească ușor timp de 10 minute. Dacă nu folosiți cochilii mari de paste, ar putea dura mai mult, 14 – 16 minute, în funcție de mărimea vasului.

După acest interval, adăugați broccoli, mazărea congelată și spanacul. Acoperiți și gătiți timp de 6 – 8 minute sau până când pastele sunt fierte și aproape tot lichidul a fost absorbit. Adăugați busuiocul, crema de brânză, sosul pesto, coaja și sucul de lămâie și un vârf de cuțit mare de sare și piper. Se amestecă bine până când devine minunat de cremos. Împărțiți în patru boluri și serviți pastele imediat cu brânză în plus, deasupra precum și cu fulgi de ardei iute și nuci de pin, dacă aveți poftă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by John Gregory-Smith (@johngs)

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre