Ingredientul secret care va transforma o ceașcă de cafea într-o super-băutură

Ingredientul secret care va transforma o ceașcă de cafea într-o super-băutură
Cafeaua e una din cele mai consumate băuturi și, cu siguranță, mulți oameni nici nu își mai pot concepe viața în lipsa ei.

O dimineață perfectă începe cu o cafea bună, spune un celebru cântec italian. Acesta nu face decât să afirme realitatea. Acum, nutriționiștii au descoperit că există un ingredient care, adăugat cafelei, o transformă într-o adevărată super-băutură. Nu e vorba de lapte și nici de zahăr sau îndulcitori.

Cert este că aroma unică și conținutul de cofeină o fac una din cele mai populare băuturi de pe planetă. În plus, o ceașcă de cafea simplă are numai cinci calorii. La care se adaugă antioxidanți și ingrediente cu proprietăți anti-inflamatoare. Consumul rezonabil de cafea aduce beneficii pentru inimă și creier și contribuie la reducerea riscului de diabet.

Nutriționiștii atrag atenția că adaosul de lactate și zahăr pot mări semnificativ conținutul în grăsimi și calorii din ceașcă. Cercetările în domeniu arată că băuturile pe bază de cafea îndulcite  sunt prima sursă de zahăr adăugat în dietele americanilor.

Ce se întâmplă atunci când adăugați acest condiment în cafea

Din fericire, există o soluție simplă de a atenua gustul amar al cafelei fără a apela la zahăr sau lactate, scrie EatingWell. Nutriționiștii consultați de celebra publicație recomandă să adăugați puțină scorțișoară la cafea înainte s-o fierbeți sau filtrați. Cantitatea recomandată este de un sfert de linguriță pentru fiecare ceașcă.

Preparată astfel, cafeaua va căpăta o aromă subtilă, dar plăcută, de mirodenie. Scorțișoara îi va da cafelei aromă și bogăție, fără a fi nevoie să mai adăugați altceva pentru a-i îmbogăți gustul.

Beneficiile scorțișoarei pentru sănătate

Nutriționiștii mai arată că, pe lîngă mirosul îmbietor, scorțișoara aduce și numeroase beneficii pentru sănătate. Așa cum se știe din cele mai vechi timpuri, scorțișoara are efecte anti-inflamatoare puternice, care pot juca un rol terapeutic în scăderea colesterolului, reducerea riscului de cancer și boli neurodegenerative.

Acest condiment poate ușura febra musculară după exerciții. Este de menționat și că în cercetări recente s-a constatat că scorțișoara este cel mai indicat condiment pentru menținerea unui nivel constant de glucoză în sânge, care poate fi folositor mai ales pentru diabetici ori pentur persoanele predispuse să dezvolte această boală.

Sursa foto: Pixabay

Recomandarile noastre