Tom Cruise a refuzat să participe la Oscaruri din motive absurde. Scientologia l-a izolat

Tom Cruise a refuzat să participe la Oscaruri din motive absurde. Scientologia l-a izolat
La marea gală a decernării premiilor Oscar, vedeta din Top Gun, Tom Cruise a lipsit. Presa a speculat totul, mai ales că filmul său a fost nominalizat. Oficial s-a spus că știa că filmul de succes „care a salvat Hollywood-ul” nu va lua niciun premiu. Neoficial, s-a aflat că nu voia să își întâlnească fosta.

În vârstă de 60 de ani, Tom Cruise a participat la prânzul dinaintea galei de decernare a premiilor Oscar, în februarie. Acolo, Steven Spielberg l-a gratulat, spunându-i că „a salvat Hollywood-ul” cu noul său film, Top Gun. Starul însă nu a participat la gala de duminică, în ciuda faptului  că filmului său recent Top Gun: Maverick a fost nominalizat la șase premii, inclusiv la cel mai bun film.

Pe de altă parte, fosta sa soție, Nicole Kidman, nu a participat la prânzul de luna trecută la care a fost prezent Cruise, dar a arătat superb alături de soțul ei, Keith Urban,  la Premiile Academiei de duminică noaptea. Ceea ce confirmă faptul că Tom Cruise a lipsit duminică de la gala premiilor Oscar pentru „a evita o întâlnire stânjenitoare” cu Nicole Kidman, după cum a aflat în exclusivitate DailyMail.com.

O sursă apropiată lui Cruise a declarat că acesta a participat la prânzul de la 13 februarie pentru că „programul său i-a permis la momentul respectiv” și a adăugat că a lipsit de la Oscaruri deoarece se află în Marea Britanie pentru filmările la Mission Impossible: Dead Reckoning 2, dar a intrat pe internet pentru a urmări ceremonia.

Potrivit surselor, el este „foarte mulțumit că Maverick a primit o astfel de recunoaștere și este foarte mândru de film”; adăugând că „nu a lipsit de la spectacol pentru că nu a fost nominalizat. Tom a lucrat foarte mult la film și a sprijinit în tot ceea ce a putut, dacă munca îi permite”

Sursă: „Tom nu a fost la gală pentru că ea era acolo”

Persoane din interior au spus că starul din Top Gun nu a participat la ceremonie din cauza faptului că fosta sa soție se afla acolo. Ei au avut parte de un divorț „amar” în urmă cu 20 de ani. Cruise și Kidman s-au despărțit în 2001, se pare că din cauza refuzului ei de a i se alătura lui în Biserica Scientologică. Cei doi au împreună doi copii,  Connor, 28 de ani, și Isabella, 30 de ani, care au devenit adepți ai aceleiași credințe și au rupt orice comunicare cu mama lor.

O sursă a declarat pentru DailyMail.com: „Tom nu a fost la gală pentru că ea era acolo, iar el nu a vrut să se întâlnească”. Cu toate acestea, surse apropiate lui Cruise au susținut că absența sa nu a fost nimic mai mult decât dificultăți de programare. Cruise, în vârstă de 60 de ani, și fosta sa soție nu au fost prezenți la aceleași petreceri de la premiile Oscar din acest an și nu au mai fost văzuți participând la același evenimente de ani de zile.

Steven Spielberg: Maverick a „salvat fundul Hollywoodului”

Kidman, în vârstă de 55 de ani – care a pășit pe covorul bej (anul acesta!) de la Oscaruri împreună cu soțul ei, cântărețul de muzică country Keith Urban, în vârstă de 55 de ani, înainte de a se bucura de o mare atenție în timpul spectacolului – a lipsit de la prânzul Oscarurilor la care a participat fostul ei soț, fost scientolog, luna trecută.

Cu acea ocazie, Cruise a fost văzut îmbrățișându-l pe Steven Spielberg în timpul prânzului din 13 februarie, în timp ce regizorul a fost auzit pe o înregistrare video spunându-i starului de acțiune că Maverick a „salvat fundul Hollywoodului”, aducând publicul înapoi în cinematografe.

Despăriți din cauza bisericii, Kidman și Cruise se evită de peste 10 ani

Kidman l-a cunoscut pe Cruise în 1990, când cei doi au fost distribuiți împreună în Days of Thunder, un film despre cursele de mașini. Ea avea 23 de ani la acea vreme și, venind din Australia, era necunoscută la Hollywood. Totul s-a schimbat atunci când vedetele au declanșat o idilă reală în timpul filmărilor. După 12 ani de căsnicie, Cruise și-a părăsit soția în 2001, lăsând-o într-o stare de „șoc total”. Mai mult, a depus cererea de divorț în același an, invocând „diferențe ireconciliabile”.

Motivul real pentru care a abandonat-o a fost refuzul ei de a se alătura Bisericii Scientologice, al cărei adept el devenise între timp.

În 2012, Kidman s-a destăinuit despre dureroasa despărțire de Cruise într-un interviu acordat revistei DuJour Magazine. „Am crezut că viața noastră împreună era perfectă. Mi-a luat foarte mult timp să mă vindec. A fost un șoc pentru sistemul meu, a spus ea. Eram într-o bulă, doar noi doi. Am devenit foarte dependenți unul de celălalt. Eram răvășită de Tom. M-aș fi dus până la capătul pământului pentru el….. Am fost complet îndrăgostită – m-am îndrăgostit nebunește, cu pasiune”.

Kidman și Cruise nu au mai avut nicio interacțiune de peste un deceniu.

Isabella, fiica adoptată a lui Tom Cruise este, ca și el, membră a Bisericii Scientologice

De fapt, Kidman nu a mai vorbit nici cu cei doi copii pe care i-a adoptat cu Cruise – Isabella, 30 de ani, și Connor, 28 de ani – de ani de zile. Isabella și Connor sunt amândoi membri devotați ai Bisericii Scientologice, ca și tatăl lor. Kidman a fost respinsă de biserică și etichetată ca SP, care înseamnă persoană supresivă. Ca urmare, a fost izolată de familia ei.

„Ei sunt adulți. Sunt capabili să ia propriile decizii, a declarat Kidman într-un alt interviu, despre primii ei copii, adăugând: Au ales să fie scientologi și, ca mamă, este de datoria mea să îi iubesc”.

Frustrare: Tom Cruise a cerut să fie omise filmele în care a jucat cu fosta soție

În prezent, spune vedeta, „locuiesc în casa unui prieten din Nisa. Cele două fiice ale mele sunt cu mine, Sunday Rose, care are patru ani, și Faith Margaret, care are doi ani”. Amintim că la Festivalul de Film de la Cannes din mai 2022, Cruise a fost sărbătorit cu un montaj de 10 minute care a inclus momente importante din întreaga sa carieră, întinsă pe parcursul a patru decenii. Montajul a omis-o pe Nicole Kidman, deși cei doi au jucat împreună în trei filme, pe durata căsniciei lor.

Ea nu a spus nimic despre faptul că a fost eliminată din rola de evidențiere a lui Cruise. El, între timp, nu a vorbit niciodată în public despre căsnicia lor eșuată. În 2006, Cruise s-a căsătorit cu actrița Katie Holmes. Au divorțat în 2012 și se presupune că legăturile lui cu Scientologia au cauzat și destrămarea căsniciei lor. Fiica cuplului, Suri, în prezent în vârstă de 16 ani, nu are o relație bună cu tatăl ei.

Noul Top Gun, șase nominalizări la Oscar

Deși Cruise nu a fost prezent la gala Oscar 2023, producătorul Jerry Bruckheimer urma să accepte premiul dacă Maverick ar fi câștigat premiul pentru cel mai bun film. Filmul cu Cruise în rolul principal a fost nominalizat la categoria Cel mai bun film alături de Elvis, Avatar: The Way of Water, All Quiet on The Western Front și The Fabelmans. La această categorie a câștigat Everything, Everywhere All at Once.

Cruise nu a fost nominalizat pentru interpretarea sa din film. Austin Butler a fost nominalizat pentru rolul său din Elvis, la fel ca și Bill Nighy pentru Living. Brendan Fraser a câștigat pentru prestația sa incredibilă din filmul Whale. Maverick a mai fost nominalizat pentru Scenariu (scenariu adaptat), Montaj, Sunet, Efecte vizuale și Muzică (Cântec original). Singurul premiu pe care filmul l-a obținut a fost pentru Sunet.Kidman a fost nominalizată la cinci premii Oscar la categoria Cea mai bună actriță și, în 2002, a cucerit râvnitul trofeu de aur pentru interpretarea uimitoare a Virginiei Woolf în filmul The Hours.

Sursa foto: Instagram

Recomandarile noastre